AY, İş Yerinde Kadına Yönelik Şiddet ve Tacizin Önlenmesi Eğitiminde Konuştu || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

AY, İş Yerinde Kadına Yönelik Şiddet ve Tacizin Önlenmesi Eğitiminde Konuştu


Genel Başkanımız Rafi AY, İş Yerinde Kadına Yönelik Şiddet ve Tacizin Önlenmesi Projemizin eğitim toplantısına katıldı.


Sendikamız tarafından yürütülen, Norveç Büyükelçiliği tarafından finanse edilen İş Yerinde Kadına Yönelik Şiddet ve Tacizin Önlenmesi Projesi kapsamındaki düzenlenen, Şanlıurfa’da örgütlü olduğumuz Özak Tekstilde yürütülen eğitimimizin üçüncü gününe katılan Genel Başkanımız Rafi AY önemli açıklamalarda bulundu.

21 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleşen eğitimimizin üçüncü gününe ; Genel Başkanımız Rafi AY, Genel Başkan Yardımcımız İbrahim Yıldız, Kahramanmaraş İl Başkanımız Bünyamin Yumrukaya, IndustriALL Küresel Sendika Kıdemli Danışmanı Engin Sedat Kaya, IndustriALL Küresel Sendika- Inditex Küresel Çerçeve Sözleşmesi Genel Koordinatörü Victor Garrido Sotomayor, Özak Tekstil İnsan Kaynakları Müdürü Ahmet Özmen, Inditex Küresel Sürdürülebilirlik Müdürü Javier Diaz,Inditex Türkiye Sürdürülebilirlik Müdürü Murat Akkun, Özak Tekstil Sosyal Uygunluk Müdürü Hakan Caber, Özak Tekstil Şanlıurfa Fabrika Müdürü Murat Koyuncu , Proje Asistanımız ve Uzman Yardımcımız Tilbe Gocuklu, Eğitim Uzmanımız,  Özak Tekstil baştemsilcimiz, üyelerimiz ve işçiler katıldı.

Proje Asistanımız Tilbe Gocuklu proje tanıtımını gerçekleştirerek,   projenin hedefleri, uygulanacak faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Eğitimin açılış konuşmalarında Özak Tekstil İnsan Kaynakları Müdürü Ahmet Özmen katkılardan dolayı sendikamıza ve katılımlarından dolayı IndustriALL Küresel Sendika ve Inditex marka temsilcilerine teşekkür etti.

Ahmet Özmen’in ardından IndustriALL Küresel Sendika Kıdemli Danışmanı Engin Sedat Kaya ortak olarak yürüttüğümüz çalışmalar ve projeler ile birlikte endüstriyel barışa sağladığımız katkıların ve sosyal diyalog mekanizmasının öneminin altını çizdi.

Engin Sedat Kaya’nın ardından IndustriALL Küresel Sendika- Inditex Küresel Çerçeve Sözleşmesi Genel Koordinatörü Victor Garrido Sotomayor Inditex markasının Küresel Çerçeve Sözleşmeler kapsamında attığı adımlardan ve geleceğe yönelik faaliyet haritasından bahsederek büyük bir ilgiyle takip edildi.

Sotomayor’un ardından Inditex Küresel Sürdürülebilirlik Müdürü Javier Diaz ve Inditex Türkiye Sürdürülebilirlik Müdürü Murat Akkun, gerçekleştirilen bu eğitim çalışmalarının Özak Tekstil özelinde sağlayacağı katkılardan söz ederek marka temsilcileri olarak yenilikçi ve faydalı projelere olan desteklerini dile getirdiler.

Genel Başkanımız Rafi AY, konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu;

‘’Öz İplik İş Sendikası alanında bir numaralı sendika olmak için hızla büyümeye devam ettiğinin altını çizen Genel Başkanımız Rafi AY; “ Bizler alandayız, alandan geldik. Birkaç sene önce üyemiz 17 binlerde iken şimdi neredeyse iki katına çıkardık. Bu büyümemizin temelinde örgütlenme mücadelemiz, çabamız mevsim koşullarını önemsemeden fabrika önünde çalışanlara ulaşma azmimiz ile Küresel Çerçeve Sözleşmeleri gibi büyük bir temel de vardı” dedi.

Türkiye’de çalışan işçilerin sendikal özgürlüklerini kullanabilmelerini, toplu sözleşmelerden faydalanabilmelerini destekleyen Küresel Çerçeve Sözleşmelerine değinen AY, “ Bu Küresel Çerçeve Sözleşmeleri’nin önemli bir tarafı olan Inditex ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Ne zaman kapılarını çalsak muhakkak ilgilendiler. İşvereni de işçiyi de bizi de dinlediler. Kendileri Türkiye’de bu konuda örnek markalardan biridir” açıklamalarında bulundu.

Genel Başkanımız Rafi AY, sendikanın sendikacılığın, temsil etmek, edilmek gibi önemli bir görevi olduğuna vurgu yaparak; “ Sendika sadece toplu sözleşmeler ile iyi haklara sahip olmak değildir. Sendika temsil edilmektir. Biz her zaman üyemiz olsun ya da olmasın örgütlü olduğumuz fabrikalardaki tüm işçilerin sendika temsilciliklerimize uğramasını isteriz. Biz sadece 32.400 üyesi olan bir sendika değil, Türkiye’de çalışan 1 milyon 100 bin tekstil işçisinin temsilci adayı olmaya geldik. O yüzden herkesin sorununu dinleriz, dinliyoruz da.  Tabi bu üyelerimizin destekleriyle de olacak bir şey.. Bu destek, burada aldığınız eğitimleri işyerinizde uygulayarak, işyerinizdeki arkadaşlarınıza bu eğitimleri anlatarak gerçekleşecek. Yaşadığınız sorunları bize anlatacaksınız, biz de sizler için yönetimle görüşüp çözmek için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Rafi AY, ‘İş Yerinde Kadına Yönelik Şiddet ve Tacizin Önlenmesi’ projemizin önemine dikkat çekerek, “ projemizin başlığının altında çok şey var, sadece kadına yönelik değil işyerlerinde var olan her türlü şiddetin önlenmesine yönelik bir çalışmalarımız var. Özellikle yeni sanayi bölgelerinde, gelişmeye açık bölgelerde kadınlar için bir mahalle baskısı da var. Biz konuya insan odaklı yaklaşıyoruz. Kadın erkek ayırımına gitmiyoruz. Bizler çalışma hayatında kadınları dezavantajlı olarak görüyoruz ve onların da çalışma hayatındaki problemlerinin çözümü noktasında  elimizden geleni yapıyoruz, daha fazlasını yapmaya da  hazırız” açıklamalarında bulunarak  projenin gerçekleştirilme ve yürütme aşamasında katkı veren tüm sosyal ortaklara teşekkürlerini iletti.

Projemiz kapsamında verilen eğitimlerde, eğitim uzmanımız tarafından İşyerinde Pozitif İletişim, İş Etiği ve Endüstri Kültürü, İşyeri Şiddeti ve Türleri ile Şiddet ve Tacizin Önlenmesi üzerine eğitimler verildi ve bireysel koçluk görüşmeleri gerçekleşti.

Eğitime katılan katılımcılar için hazırlanan sertifika töreni ve toplu fotoğraf çekiminin ardından toplu  eğitim son buldu.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR