AY, ORTAK ONLİNE TOPLANTIYA KATILDI || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

AY, ORTAK ONLİNE TOPLANTIYA KATILDI


Genel Başkanımız Rafi Ay, IndustriALL Avrupa ve IndustriALL Küresel Sendika Federasyonları’nın Türkiye’deki Üye Sendikalar ile Gerçekleştirdiği Ortak Online Toplantıda Konuşma Yaptı


IndustriALL Avrupa ve IndustriALL Küresel Sendika Federasyonlarının Türkiye’deki Üye Sendikalar ile gerçekleştirdiği Ortak Online Toplantı 27 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşti. Toplantıya Industriall Avrupa ve Industriall Küresel Sendika Federasyonuna üye Türk sendikalar katıldı. Sendikamızı temsilen toplantıya Genel Başkanımız Rafi Ay ve Uluslar arası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan katıldı.

Toplantının ilk bölümünde Türkiye’deki Üye Sendikalar tarafından hoş geldiniz ve Açılış Konuşmaları gerçekleşti. Gündemin bu bölümünde Genel Başkanımız Rafi Ay, Hak-İş Konfederasyonunu temsilen açılış konuşması gerçekleştirdi.

Konuşmasında böyle önemli bir toplantının düzenlenmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ay, Hak-İş’in ve sendikamızın bu salgın sürecinde gerçekleştirdiği çalışmalar ve taleplerle ilgili bilgiler verdi.

Türk-İş’e bağlı sendikaları temsilen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Disk’e bağlı sendikaları temsilen Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu açılış konuşması gerçekleştirerek Covid 19 sürecinin Türkiye’deki etkilerine ilişkin bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından IndustriALL Küresel Sendika Genel sekreter yardımcısı Kemal Özkan IndustriALL Küresel Sendika’nın COVID-19 ile ilgili Politikaları ve Faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi.

Kemal Özkan’ın ardından IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreteri Uluslararası kuruluşlar nezdinde alınan inisiyatifleri ve yaklaşan kongre ile ilgili güncel bilgileri paylaştı. Yaşanan süreçte kongrenin farklı yöntemlerle yapılmasına ilişkin alternatif üretildiğini ve icra kurulunda konuyla ilgili bir karar alacağını belirtti.

Sanchez’in ardından ise IndustriAll Avrupa Sendikası Genel Sekreteri Luc Triangle IndustriALL Avrupa Sendikası’nın COVID-19 ile ilgili Politikaları ve Faaliyetleri, Avrupa Kurtarma Planı ve Yaklaşan Kongre sürecine ilişkin bilgileri paylaştı.

Traingle’ın ardından IndustriAll Avrupa Sendikası Genel Sekreter yardımcıları Isabelle Barthes ve Judith Kirton-Darling  söz alarak salgının Avrupa’da çalışanlar üzerindeki etkilerine ilişkin bilgiler verdi.

Sunumların ardından Türkiye’deki Üye Sendikalar tarafından geri bildirim, yorum ve katkılar gerçekleşti. Bu bölümde genel başkanımız Rafi Ay söz alarak Covid 19’un Tekstil sektörü ve çalışanlar üzerine etkilerini ve alınması gereken önlemlere ilişkin bilgiler verdi. Ayrıca sendikamızın bu süreçteki çalışmalarını anlatan Ay, insan sağlığı bizim için en yüksek değerdir dedi.

Toplantının ikinci bölümünde ise Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Uzmanı Profesör Doktor Kuvvet Lordoğlu COVID-19 sürecinde Türkiye’deki ekonomik, sosyal ve sendikal durumla ilgili bir sunum yaptı.  ,Lordoğlu aynı zamanda bu süreçte Hükümet Politikaları, Endüstri İlişkileri ve bunun İşçi Haklarına Etkilerini anlattı.

Tartışmaların Luc Triangle ve Valter Sanches tarafından özetlenmesi ve Nihai Görüşlerin ardından toplantı sona erdi.

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR