AY; “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN” || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

AY; “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”


Genel Başkanımız Rafi AY, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı.


Genel Başkanımız Rafi AY, başta üyelerimiz, tekstil emekçileri olmak üzere tüm emekçilerin “1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü” nü kutlayan bir açıklama yaptı.

AY, açıklamasında şunları söyledi; “

“Öz İplik İş  Ailemizin güçlü mensupları, sevgili emekçi kardeşlerim 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun.

Yaklaşık iki yıldır koronavirüs salgını sebebiyle zor bir süreçten geçiyoruz. Bu zorlu süreçte sizler kendi sağlığınızı riske attınız. Hepimizin sağlığı için çeşitli ürünler üreterek toplumumuza çok büyük değer kattınız. Bunun için size minnettarız.

Malum koşullar sebebiyle 1 Mayıs’ta alanlarda buluşamadık.1 Mayıs bizim için, çalışma hayatındaki sorunları dile getirdiğimiz ve çözüm istediğimiz bir gün. Kıdem tazminatı, ayıt dışılığın, işsizliğin önlenmesini, mobbing’in son bulmasını ve işyerinde cinsiyet eşitliği istiyoruz.

Emeklilikte yaşa takılanların düşünülmesini, asgari ücretin artırılmasını, ücretlerdeki vergi yükünün, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Hepimiz ülkemizi seviyoruz, fedakarlığa inanıyoruz. ancak salgının ekonomik ve sosyal yükünün biz emekçilere ödetilmesine şiddetle karşıyız. gerekli fedakarlığı çoktan yaptık.

Tüm dokuma, iplik, trikotaj, hazır giyim, konfeksiyon ve deri işçileri, emeğin ve alın terinin gerçek sahipleri, en kısa zamanda alanlarda buluşmak dileğiyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününüz kutlu olsun.

Aşağıdaki linkten videoyu izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=trBA5EDBVYw

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR