ETUC KADIN KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

ETUC KADIN KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ


Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (Etuc) Kadın Komitesi Toplantısı Gerçekleşti


Avrupa Sendikalar Konfederasyonu Kadın Komitesi toplantısı Video konferans yöntemiyle 24 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşti. Toplantıya Konfederasyonumuz Hak-İş’i temsilen Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz ve Kadın Komite Başkanımız Fulya Pınar Özcan katıldı. 

Toplantı; Kasım ayında gerçekleşecek olan ETUC Kadın komitesi seçimleri,  Cinsiyete dayalı ücret şeffaflığı direktifi, eşit ücrete yönelik ETUC eylemi, Avrupa Parlamentosu ve Konseyin konuya ilişkin kararı, ETUC’un cinsiyete dayalı ücret şeffaflığı direktifine yönelik talepleri, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu tarafından uygulanmaya başlanan  “Toplu Pazarlık için Yeni Sınırlar –Değişen işyerlerinde pazarlık” – Eşit ücret politikası konulu projenin takdimi, ETUC kadına yönelik şiddetle mücadele eylemleri ve Avrupa'nın Geleceği Konferansı gündem maddelerinden oluştu.

Toplantının ilk bölümünde Kasım 2021’de gerçekleşecek olan ve yönetim kurulu seçimlerinin yapılacağı toplantının tarihleri onaylanarak toplantının yüz yüze yapılmasına karar verildi.

Ardından ETUC Genel Sekreter Yardımcısı Esther Lynch tarafından Cinsiyete dayalı ücret şeffaflığı direktifine ilişkin gelişmeler paylaşılarak ETUC taleplerinin maddeleri tek tek tartışıldı.

Kadın komitesi tarafından 25 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe girecek olan ILO190 sayılı sözleşmesinin Avrupa’da kabul edilmesine yönelik hazırlanan bildiri okunarak onaylandı

Toplantının öğleden sonraki oturumunun moderatörlüğünü Pınar Özcan yaptı. Pınar Özcan Avrupa Kadın Lobisi Genel kuruluna ilişkin komite üyelerine bilgi verdi. Aynı zamanda ETUC kadına yönelik şiddetle mücadele eylemleri gündem maddesinde aynı zamanda Hak-İş konfederasyonu olarak Uluslararası Çalışma Örgütü’nün 190 sayılı sözleşmesinin kabul edilmesi için HAK-İŞ’in Türkiye’de öncü olduğunu ve kadın komitesi tarafından hazırlanan bildiriye aday ülkelerde ILO’nun 190 sayılı sözleşmesinin kabul edilmesi için daha kapsayıcı hazırlanmasının gerekliliğini söyledi.

Toplantı katılımcıların görüş ve önerilerinin ardından sona erdi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR