’GENÇ KADIN EMEKÇİLERİN YAYGIN ÖĞRENME YOLUYLA GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ’ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

’GENÇ KADIN EMEKÇİLERİN YAYGIN ÖĞRENME YOLUYLA GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ’ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ


Proje Toplantısına Katılım Sağladık


HAK-İŞ Genel Merkezi’nde 24 - 25 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen ’Genç Kadın Emekçilerin Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’’toplantısına HAK-İŞ Genel Başkanvekili Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Genel Sekreteri Eda Güner, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş, proje ortakları, uzmanlar ve basın mensupları katıldı. Faaliyete sendikamızı temsilen Basın Birimimizden Ömer Faruk Koçyiğit ve Muhasebe birimimizden Yasin Karadeniz katıldı.

Hak İş Genel Başkan Vekili Dr. Osman Yıldız, Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın katılımcılara selamını ileterek, “HAK-İŞ Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın selamlarını ve başarı dileklerini iletmek istiyorum. Başkanımız her zaman projelerin açılışlarına, yönlendirilmesine ve hazırlanmasına büyük değer verir. Bugün Genel Başkanımız toplantımıza katılamadı. Onun burada olmaması bizler için büyük bir eksiklik” diye konuştu.

HAK-İŞ Konfederasyonu koordinatörlüğünde, Avrupa Birliği’nin Erasmus+ programı kapsamında hayata geçirilen Genç Kadın Emekçilerin Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’nin esas önceliklerinin kadın ve gençlik konusu olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Genç Emekçilerin Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi çalışmasının önemli bir faaliyetini daha gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Konfederasyonumuzun bütün imkanları ile bu proje için seferber oldu. HAK-İŞ olarak projelerden en fazla yararı sağlamak, en etkin sonuçları almak üzere bir gayretimiz var. Bugüne kadar kâğıt üzerinde hiçbir projeyi, hiçbir faaliyeti gerçekleştirmedik. Bizim için içerik, sonuç ve çalışma hayatına katkı önemlidir” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak projenin adında geçen genç kadın, yaygın öğrenme, işbirliği, güçlendirme ve katılım kavramlarının tamamına büyük önem verdiklerini vurgulayan Yıldız, “HAK-İŞ olarak bu unsurların hayata geçirilmesi ve bunların hepsi ile ilgili bir katma değer oluşturmak için büyük gayret sarf ediyoruz dedi.

ITUC-AP Gençlik Sekreteri Dr. Syed Pasha ,CLR.AL Eş Koordinatörü Eni Mjeshtrı, COJEP International Başkanı Ali Gedikoğlu, ITUC Eşitlik Departmanı Uzmanı Maria Tsirantonaki de Zoom üzerinden toplantıya katılarak görüşlerini aktardılar.

Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun projeli çalışma kültürünü önemsediğini ve başarılı projeler yürüttüğünü belirterek, projelerdeki başarının da temsilcisinden, uzmanına, uzmanından genel başkanına kadar yaptığı her işi önemsemekten ve sahiplenmekten geçtiğini söyledi. Yeni kavramlar geliştirebilmenin güçlü kapasite gerektirdiğini dile getiren Yıldız, “HAK-İŞ olarak; yeni kavramlar geliştirebiliyor ve içeriğini doldurabiliyoruz. HAK-İŞ olarak kavramlar üzerinden gidiyor, mesajlarımızı kavramlar üzerinden veriyoruz. HAK-İŞ’i diğer sendikal yapılardan ayıran şey kendine özgü kavramları geliştirebilmesi ve hayata geçirebilmesidir” dedi.

HAK-İŞ’in Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında yürüttüğü, “Genç Kadın Emekçilerin Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında düzenlenen Gençlik Etkileşim Platformu Toplantısı, ikinci gününde gerçekleştirilen konuşmalar ve çalıştay ile devam etti. Faaliyet  sonunda tüm katılımcılara sertifika takdimi yapıldı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Ayrıntılar: https://www.hakis.org.tr/haberler.php?action=haber_detay&id=3717

https://www.hakis.org.tr/haberler.php?action=haber_detay&id=3718

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR