GENEL BAŞKANIMIZ RAFİ AY 1 MAYIS HAFTASI KAPSAMINDA UŞAK EGEM TV’DE AÇIKLAMALARDA BULUNDU || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

GENEL BAŞKANIMIZ RAFİ AY 1 MAYIS HAFTASI KAPSAMINDA UŞAK EGEM TV’DE AÇIKLAMALARDA BULUNDU


Genel Başkanımız Rafi AY Uşak Egem TV Gündem Özel Canlı Yayınına Katıldı


Genel Başkanımız Rafi AY, 29 Nisan 2021 tarihinde  Uşak Egem TV Gündem Özel Canlı Yayınına katıldı. Moderatör Umahan Şahin’in  sorunlarını yanıtlayan AY,  Konfederasyonumuz HAK-İŞ önderliğinde dijital ortamda düzenlediğimiz 1 Mayıs etkinlikleri ve sendikamız faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

“1 Mayıs işçilerin çalışma hayatındaki sorunlara çözüm istedikleri günlerdir”

1 mayıs’ın geçmişinin 1800’lü yıllara kadar uzandığını belirten Genel Başkanımız Rafi AY, “ 1 Mayıs işçilerin günde 8 saat çalışma ve hafta tatilleri için verdikleri mücadelenin, örgütlenme özgürlüğünün, adil gelir dağılımının saygın yaşam saygın ücret için bir araya gelip çalışma hayatındaki sorunlara çözüm istedikleri günlerdir” dedi.

“HAK-İŞ öncülüğünde 1 Mayıs haftası 26 Nisan’da başladı ve 1 Mayıs’a kadar devam edecek”

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in dijital ortamda başlattığı 1 Mayıs etkinlikleri ile ilgili açıklamalarda bulunan AY, “ Maalesef bu yıl da geçen yıl olduğu gibi pandemi nedeniyle 1 Mayıs’ta alanda değiliz. Meydanlarda olamasak da taleplerimizi, sorunlarımızı, dijital ortamda dile getiriyoruz ve getireceğiz. Konfederasyonumuz HAK-İŞ öncülüğünde 1 Mayıs haftası 26 Nisan’da başladı ve 1 Mayıs’a kadar devam edecek. Konfederasyonumuz bağlı sendikaların işkolunda yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini bu hafta içinde her gün kamuoyu ile paylaşıyor. Keza bizler de kendi işkolumuzdaki sorun ve taleplerimizi, çalışma hayatından beklentilerimizi ve 1 mayıs alanlarına duyduğumuz özlemi sosyal medyadan paylaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz koşullarda bu süreci Öz İplik İş ve HAK-İŞ olarak iyi yürüttüğümüzü düşünüyoruz” dedi.

Pandemi sürecinden dünya’da tüm işkolları, emekçiler ve insanlar etkilendi”

Pandemi sürecinden dünya’da tüm işkolları, emekçiler ve insanlar etkilendiğine değinen AY; “ Ayırt etmeksizin hepimizin hayatında ekonomik ve sosyal sıkıntılar oluştu.. Bununla birlikte emekçilerin çalışma hayatında var olan problemlerine yenileri eklendi. Gündemimize kısa çalışma, esnek çalışma, evden çalışma, işsizlik girdi.  Kod-29’dan işten çıkarılan emekçi kardeşlerimiz oldu. Hepimiz öncelikle salgının bitmesini ve normalleşmeyi çok istiyoruz. Sonrasında tüm sorunlarımızın çözümü için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerinde bulundu.

“Kısa çalışma ödeneği pandemi sürecine yara bandı oldu”

AY kısa çalışma ödeneği ile ilgili olarak da; “Kısa çalışma ödeneği pandemi sürecinde bir nebze de olsa yara bandı gibi oldu. Devletimiz bu konuda çok büyük ve önemli bir adım attı aslında. Bu süreçte emekçiler  kod29’dan işten atıldı. İşverenler tazminat ödememek için bu yolu kullandılar,  suiistimal oldu. Geçtiğimiz günlerde kod29’un içeriği değişti ve yeni maddeler eklendi ancak birçok işçi maalesef kod29’dan işinden oldu” açıklamalarında bulundu.

“Öz İplik İş pandemi döneminde dahi büyüdü”

Öz İplik İş Sendikasının pandemi döneminde bile aktif bir şekilde emekçiler için mücadele ettiğini vurgulayan AY, “ Sendikamız pandemi döneminde de oldukça aktifti. Sözleşme görüşmelerimiz oldu. Sözleşme imzaladığımız işyerleri oldu. Yürüttüğümüz projeler oldu. Gerekli önlemleri alarak zor şartlar altında bir araya geldik, uzaktan süreçleri yönettik ama olduğumuz yerde kalmadık. Ailemiz pandemi döneminde bile genişledi. İşçiler sendikamıza üye oldu. Bu bizim için büyük bir gurur “dedi.

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 1 Mayıs bildirisine değinen Genel Başkanımız Rafi AY, bildiride yer alan talepleri şu şekilde sıraladı.

  • Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması
  • Sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesi
  • Başta KİT’ler olmak üzere, tüm kamu kuruluşlarındaki şirketlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi
  • Adaleti, refahı ve güvenceyi sağlayan Kamu TİS
  • Ücretlerdeki vergi dilimlerinin yüzde 20’de sabitlenmesi
  • Herkes için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulması
  • Mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarının tam çözümü
  • COVID-19 salgınının tüm işçiler için meslek hastalığı sayılması
  • Tüm emekçilerimiz için daha fazla iş ve gelir güvencesi
  • İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha fazla yaygınlaştırılması
  • Emekli aylığı alt sınırının asgari ücret düzeyine yükseltilmesi
  • Çalışanlara yönelik her türlü şiddet ve mobbingin önlenmesi
  • Çocuk istismarının önlenmesini, kadına yönelik şiddetin son bulması
  • İstihdamda kadın, genç ve engelli bireylere daha çok yer verilmesi
  • Çocuk işçiliğinin her türüyle mücadele edilmesi
  • Annelik hakkının korunmasını, kreş ihtiyacının ve bakım hizmetlerinin karşılanması
  • Gençlerin eğitim, staj ve işe giriş imkânlarının geliştirilmesi
  • Engelli bireylerin sosyal hayata katılımının artırılması
  • Çevre dostu bir dünya

“Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun”

Genel Başkanımız Rafi AY,Başta tekstil emekçileri olmak üzere tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum. Ramazan Bayramınızı şimdiden da en kalbi ve içten duygularımla tebrik ediyorum” dedi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR