HAK-İŞ 10. ULUSLARARASI KADIN EMEĞİ BULUŞMASI BAKAN SELÇUK'UN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

HAK-İŞ 10. ULUSLARARASI KADIN EMEĞİ BULUŞMASI BAKAN SELÇUK'UN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ


HAK-İŞ 10. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması “HAK-İŞ’li Emekçi Kadınların Sendikal Hareketteki Yeri” temasıyla gerçekleştirildi. Toplantıya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da katılarak, HAK-İŞ'li kadınlara seslendi.


HAK-İŞ 10. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması “HAK-İŞ’li Emekçi Kadınların Sendikal Hareketteki Yeri” temasıyla, 8 Mart 2021 tarihinde, HAK-İŞ Genel Merkezi’nde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi.

Toplantıya, sendikamızı temsilen Genel Başkan Yardımcımız Turgay Ulutürk, Kadın Komitesi Başkanımız Pınar Özcan, Akyazı Şube Teşkilatlandırma Sekreterimiz Saime Elma katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda HAK-İŞ Kadın Komitesinin bir yıllık faaliyetlerini anlatan film izlendi. Ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve HAK-İŞ Kadın Komitesi Fatma Zengin birer konuşma yaptılar.

 

HAK-İŞ 10. KADIN EMEĞİ BULUŞMASINDA PANEL VE SUNUMLAR YAPILDI

Akyazı Şube Teşkilatlandırma Sekreterimiz Saime Elma sendikamız adına sunum yaptı

HAK-İŞ Uluslararası 10. Kadın Emeği Buluşması programının öğleden sonraki bölümünde moderatörlüğünü Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın’ın yaptığı “Çalışan Kadının Emek Hareketindeki Yeri, Yeni Dünya Düzeninde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu panel ve Kadınların HAK-İŞ’teki Temsil Gücü konusunda sunumlar gerçekleştirildi.

HAK-İŞ Genel Sekreteri Eda Günerin de Kadın Çalışanların Örgütlülüğü konusunda bir konuşma yaptığı oturumda Akyazı Şube Teşkilatlandırma Sekreterimiz Saime Elma “Kadınların HAK-İŞ’teki Temsil Gücü konusunda” bir sunum yaptı.

Elma, kendinden bahsederek başladığı konuşmasında sendikamızın kadın temsili, kadınların neden karar elma mekanizmalarında yer alması gerektiği ve karar alma mekanizmalarında kadınların daha fazla yer alması için neler yapabileceği, sendikamızın kadına yönelik şiddet ve taciz konularında faaliyet ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Detaylar;

https://www.hakis.org.tr/haberler.php?action=haber_detay&id=3559

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR