HAK-İŞ KADIN KOMİTE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

HAK-İŞ KADIN KOMİTE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ


HAK-İŞ Kadın Komite Toplantısı Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın katılımıyla gerçekleşti.


HAK-İŞ Kadın Komite Toplantısı 27 Nisan 2021 tarihinde Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın katılımıyla gerçekleşti. HAK-İŞ Genel Sekreteri Eda Güner, HAK-İŞ Kadın komitesi Başkanı Fatma Zengin ve HAK-İş’e bağlı sendikaların kadın komite başkanlarının katıldığı toplantıya sendikamızı temsilen Kadın Komite Başkanımız Fulya Pınar Özcan katıldı.

 

1 Mayıs gündemiyle gerçekleştirilen toplantı ’da ilk olarak HAK-İŞ Kadın komitesi başkanı Fatma Zengin bir selamlama konuşması yaptı. Ardından Konfederasyonumuz Genel Başkanı HAK-İŞ’in 1 Mayıs Haftası etkinlikleri kapsamında 27 Nisan 2021 tarihini kadınlara ayırdıklarını söyledi. Koronavirüs salgının son günlerde ülkemizde büyük oranda artış gösterdiğini anımsatan Arslan, salgına karşı daha tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Arslan, Koronavirüsün ortaya çıktığı ilk andan itibaren salgının yayılmasının önlenmesine yönelik HAK-İŞ’in ve HAK-İŞ’e bağlı sendikaların hızla tedbir alarak hayata geçirdiklerini anlattı.

 

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin yayımladığı mesajındaki “sözde soykırım” ifadesini HAK-İŞ Konfederasyonu olarak tepkiyle karşıladıklarını belirten Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de içerisinde bulunduğu Türkiye-AB Karma İstişare Komitesiyle birlikte önceki gün yaptıkları ortak açıklama ile ABD Başkanı Biden'ın “sözde soykırım” ifadesine en sert tepkiyi verdiklerini söyledi.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 2020 yılında başlattıkları 1 Mayıs Haftası etkinliklerini bu yıl da başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Arslan, HAK-İŞ olarak bu yıl da Pandemi nedeniyle taleplerini dijital platformlardan dile getirdiklerini söyledi.

 

Konuşmasında 1 Mayıs’ın manası, tarihi ve özelliğine değinen Arslan, çatışmaların, kavgaların yaşandığı 1 Mayıslardan kardeşlik türküleri eşliğinde halaylarla, horonlarla ve çeşitli etkinliklerle bayram havasında kutlanan 1 Mayıslara gelindiğini söyledi.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 2012 yılından bu yana Taksim tabusunu yıkarak 1 Mayıs’ın Türkiye’nin bütün illerinde kutlanabileceğini bütün Türkiye’ye ilan ettiklerini vurgulayan Arslan, “1 Mayıs etkinliklerimizi Konya’dan Sakarya’ya, İstanbul’dan Erzurum’a, Ankara’dan Adana’ya kadar Türkiye’nin pek çok ilinde başarıyla kutladık. Kavga etmeden, polisle çatışmadan, TOMA’ların müdahalesi olmadan barış türküleri söyleyerek, istiklal marşımızı gururla okuyarak, Kur’an-ı Kerim tilaveti eşliğinde 1 Mayıs kutlamalarımızı barış ve huzur içinde gerçekleştirdik” dedi.

 

 

 

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR