INDİTEX KÜRESEL KOMİTESİ DOĞU AVRUPA VE TÜRKİYE BÖLGESEL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

INDİTEX KÜRESEL KOMİTESİ DOĞU AVRUPA VE TÜRKİYE BÖLGESEL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ


Genel Başkanımız Rafi AY Başkanlığında, Inditex Küresel Komitesi Doğu Avrupa ve Türkiye Bölgesel Toplantısı Gerçekleşti


Inditex Küresel Komitesi Toplantısı 14 Nisan 2021 tarihinde video konferans yöntemiyle gerçekleşti. Toplantıya Industriall Küresel Sendikayı temsilen Anne Marie Mureau ve Kuvvet Lordoğlu ve sendikamızı, Doğu Avrupa bölgesini ve Türkiye’yi temsilen genel başkanımız Rafi Ay ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Pınar Özcan ve İspanya CCOO sendikasını temsilen Victor Garrido, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye’den Tekstil, Hazır Giyim ve Deri sektörlerinde örgütlü sendikaların başkan ve uzmanları katıldı. Toplantının moderatörlüğünü genel başkanımız Rafi Ay gerçekleştirdi.

Genel Başkanımız Rafi AY toplantı gündemini katılımcılarla paylaşarak toplantıyı başlattı. Bölgesel olarak sendikalarla dayanışma içinde hareket ederek kapsayıcı bir temsilin öneminin altını çizen Ay,  temsil etmekte olduğumuz bölge sendikalarıyla sürekli iletişim içinde olmak çok önemlidir dedi.

Bu toplantının önceliğinin sendikaların tanışması, küresel komitenin çalışma prensipleri konusunda bilgilendirme, Inditex’in küresel çerçeve sözleşmesine ek olarak hazırlanan protokol ve 2021-2022 Inditex üreticisi firmalarda gerçekleşmesi planlanacak faaliyetlerle ilgili görüş ve önerilerin alınması olduğunun altını çizdi.

Doğu Avrupa ve Türkiye’de Inditex üreticisi işyerlerinde yaşanan sıkıntılarla ilgili de komitenin aktif olarak çalışacağını dile getiren Ay, Inditex’in sendikalı olan işyerlerinde sipariş arttırmasının ve sürdürülebilirlik endeksinin oluşturularak yüksek ücret veren işletmelerinin teşvik edilmesinin öneminin altını çizdi.

Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Pınar Özcan ise Inditex’in 2021 yılı faaliyetleri içinde endüstri ilişkiler toplantıları, işyeri şiddeti ve tacizine yönelik farkındalık çalışmaları yapılarak ILO 190 sayılı sözleşmesinin zeminin oluşturulması, Küresel Çerçeve sözleşmeler ve küresel komiteye ilişkin bilgilendirme faaliyetlerine yer verilmesinin önemli olacağını belirtti.

Toplantının sonraki bölümünde Küresel Komitenin koordinatörlüğünü yürüten Victor Garrido katılımcılara protokolle ilgili bilgi verdi. Katılımcıların görüş ve önerilerini bildirmesinin ardından toplantı sona erdi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR