INDUSTRIALL AVRUPA İCRA KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDIK || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

INDUSTRIALL AVRUPA İCRA KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDIK


Industriall Avrupa İcra Komitesi Toplantısı Video Konferans Yöntemiyle Gerçekleşti


Industriall Avrupa İcra Komitesi toplantısı 14-15 Nisan 2021 tarihlerinde video konferans yöntemiyle gerçekleşti. Toplantıya sendikamızı temsilen Genel Başkanımız Rafi AY, ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan katıldı.

Toplantıya Avrupa ülkelerinden sendikaları temsilen yaklaşık 180 kişi katıldı. Toplantı, IndustriALL Avrupa Başkanı Michael VASSILIADIS’in açılış konuşması ile başladı. Avrupa’nın tüm dünya gibi zor zamanlardan geçtiğini ifade eden Vassiliadis teknolojinin imkanlarıyla video konferans yöntemiyle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Vassiliadis’in konuşmasının ardından Industriall Avrupa Genel Sekreteri Luc Triangle Covid 19  döneminde Avrupa’da sendikal dayanışmanın önemi, işsizlik, Avrupa'da yeniden yapılanma süreci, Ulusal ve Avrupa stratejisi, Küresel yaşanan kriz sürecinde Avrupa’daki ülkelerin durumu gibi konulara ilişkin bilgi verdi.

Güney Avrupa'daki ülkelerin, kısmen turist gelirlerindeki kayıp nedeniyle kriz için en yüksek bedeli ödediklerini belirten Triangle, İspanya ve Yunanistan’ın 2020'de Gayri Safi Yurtiçi Hâsılalarının onda birini kaybettiğine dikkati çekti.

Kuzey Avrupa ülkelerinin ise , geçen yıl GSYİH'sında yalnızca % 3-4'lük bir düşüş görüldüğünü, İrlanda’nın ise 2020'de tek istisna olarak pozitif büyüme kaydettiğini belirtti.

Krizin ekonomik ve sosyal yaralarının derin olacağına dikkati çeken Genel sekreter 7 Mayıs 2021 tarihinde AB liderleri, Kurumlar, Sosyal Ortaklar ve Sivil Toplum katılımıyla gerçekleştirilecek Porto Sosyal Zirvesine ilişkin bilgi verdi.

Bu toplantı öncesi 6 Mayıs'ta Sendika Zirvesi gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. Brexit ve ticaret anlaşması, Yatırım üzerine Çin ve AB anlaşması,uzaktan çalışma,yeşil mutabakat ve adil geçiş, rekabet kanunu reformu, covid19’un dijitalleşmeye etkisi gibi konulara ilişkin gerçekleştirdiği konuşmanın ardından toplantıda bir sonraki gündem maddesi olarak Industriall Avrupa’nın 1-2 Haziran 2021 tarihlerinde online olarak uzaktan gerçekleştireceği kongresine ilişkin konular görüşüldü.

Yeni AB Endüstri stratejisi, Yeşil mutabakat, sürdürülebilir kurumsal yönetim, toplu pazarlık ve sosyal politika,şirket politikaları,sendikal güç inşası, gökkuşağı işyerleri, sektörel gelişmelere genel bakış, mali konulardan oluşan gündem maddelerinin tamamının oylanması ve kabul edilmesinin ardından toplantı sona erdi.

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR