INDUSTRIALL AVRUPA SENDIKASI KONGRESI BAŞLADI || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

INDUSTRIALL AVRUPA SENDIKASI KONGRESI BAŞLADI


Genel Başkanımız Rafi AY IndustriALL Kongresinde Konuştu


IndustriALL Avrupa Sendikası 2021 Kongresi 1 Haziran 2021 tarihinde online platformda başladı.

Genel Başkanımız Rafi AY, „Herkes İçin Bir Kurtarma Oluşturmak, Avrupa'daki Sanayi Işçileri Için Güçlü Bir Ses” temasıyla ilk kez dijital ortamda gerçekleştirilen kongrede IndustriALL Güney Bölgesi Başkan Yardımcısı olarak bir konuşma yaptı.

AY, Genel Sekreterin Aktivite Raporunda yaptığı konuşmasında şunları söyledi.

“Öz İplik-İş Sendikası adına kongreyi saygıyla selamlıyor, alınan kararların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Bugün dünya 5 yıl önce  Madrid’te gerçekleştirdiğimiz kongre zamanında konuştuğumuz dünya’dan çok farklı bir dünyadır.  Dünyada ve Avrupa’da acı bir tecrübeyle hazırlıksız olarak deneyimlediğimiz  Covid-19 virüsünün yol açtığı pandemi çalışma yaşamını doğrudan etkilemiştir.

Salgın ekonomide ciddi daralmalara ,üretim kayıplarına,işçiler için iş ve gelir kayıplarına ve maalesef  en önemlisi can kayıplarına neden olmuştur. Küresel düzeyde toplam can kaybı 3.494.758 kişidir.Türkiye’de ise  toplam kaybımız Mayıs sonu itibariyle 50 bin’e yaklaşmıştır.Yaşanan kayıplar hepimizi derinden yaralamıştır. Pandemi,  çalışma hayatında zaten var olan sorunları derinleştirmiş ,özellikle  güvencesiz ve düşük ücretli işlerde çalışanları, başta da gençler ve kadınlar olmak üzere  mültecileri daha fazla etkilemiştir.

Kriz, sendikal örgütlenmenin çalışanlar açısından önemini ağır bir şekilde vurgulamıştır ancak bu duruma rağmen maalesef örgütlenme önünde yaşanan zorluklar devam etmekte, krizle birlikte çalışma yaşamanın gündeminde olan ‘ücretsiz izin’ işverenler tarafından  çalışanlara karşı bir silah olarak kullanılmakta  ve  bu durum örgütlenme özgürlüğüne derin bir darbe vurmaktadır.

Yaşanan bu süreç iş sağlığı güvenliği önlemlerinin alınması ve yürütülmesi bakımından da sendikaların varlığını zorunlu kılmaktadır. AB içinde de milyonlarca işçi sefalete sürüklenmekte, yoksulluk giderek artmaktadır.

Pandeminin olumsuz etkilerinin yanı sıra  işsizlik, ekonomik kriz; iklim değişikliği, dijitalleşme ve otomasyon, ülkeler arasındaki eşitsizlikler; göç sorunu ve mobilite, ayrımcılık ve sömürü karşı karşıya kaldığımız diğer zorlujlardır.  Bu kadar zor bir dönemde bu sorunlara karşı önemli faaliyetler gerçekleştiren Industriall Avrupa federasyonumuzun aktivite raporunu destekliyor, bu süreçte Uluslararası düzeyde dayanışmamızın daha da güçlenmesini diliyorum

Bugün her günden çok dayanışmaya ihtiyacımız vardır. İçinde bulunduğumuz olağanüstü hal ve krize rağmen ülkenin demokratik ve ilerici güçleri olarak bizler, haklar ve özgürlükler için ,güçlü uluslararası işbirlikleri, etkin sosyal diyalog ve somut projelerle mücadelemizi sürdürüyoruz.

Krizden, ulusal ve küresel adalete geçiş yolunda yapılacak daha çok şeyin olduğunu biliyoruz.

Küresel düzeyde koordinasyonu ve tılsımı sağlayacak olan yönetimin rehberliğinden ve liderliğinden de önceki dönemde olduğu gibi önümüzdeki dönemde de yararlanacağımıza ve aynı şekilde dayanışma içinde olacağımıza inancımız sonsuzdur.

Sözlerime son verirken yaşanan tüm sorunları yeni dönemde sektör farkı gözetmeksizin ele alan, üye sendikalarla dayanışmayı benimseyen, yeni yönetimde cinsiyet eşitliğini ilke edinen bir IndustriALL Avrupa federasyonuna dayanışma için teşekkür ediyor, Herkes için bir iyileşme yaratmak - Avrupa'daki sanayi işçileri için güçlü bir ses sloganıyla gerçekleştirilen kongreye başarılar diliyorum. Herkes için iyileşme, herkes için güçlü bir ses Güçlü bir IndustriALL, Güçlü, sosyal, Adil bir dünya demektir”

Iki gün sürecek kongreye sendikamızdan Genel Başkanımız Rafi AY ile beraber Genel Başkan Yardımcılarımız Muzaffer Birdoğan, Engin Doğan, Turgay Ulutürk, İbrahim Yıldız­, Genel Sekreterimiz Samet Ceylan, Genel Sekreter Yardımcımız Kadir Erkan, Çorlu Şube Başkanımız Mehmet Çakır, Kayseri Şube Başkanımız Harun Bağcı, Çerkezköy İlçe Başkanımız Bünyamin Bayır, Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan,  Basın Yayın Daire Başkanımız Didem Demir, Dış İlişkiler Uzman Yardımcımız Zeynep Birdoğan, Uzman Yardımcmız Gizem Alptürk, Basın personelimiz Ömer Faruk Koçyiğit, Kadın Komitesi Başkan Yardımcılarımız Canan İşbilen, Zeynep Dal, Sakarya Kadın Komitesi İl Sorumlusu Saime Elma, Aksaray Kadın Komitesi İl Sorumlusu Dilek Payhan, Çerkezköy Kadın Komitesi İl Sorumlusu Derya Han katıldı.

 

 

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR