INDUSTRIALL KÜRESEL SENDİKA İCRA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

INDUSTRIALL KÜRESEL SENDİKA İCRA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ


Industriall Küresel Sendika İcra Kurulu Toplantısı Video Konferans Yöntemiyle Gerçekleşti


Industriall Küresel Sendika İcra Kurulu toplantısı 22 Nisan 2021 tarihinde video konferans yöntemiyle gerçekleşti. Sendikamızı temsilen toplantıya Genel Başkanımız Rafi AY ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan katıldı.

Toplantı Industriall Küresel Sendika Başkanı Jörg Hofmann'ın açılış konuşmasıyla başladı. Hofmann dünya’da salgının giderek artmasının endişe verici olduğunu bu süreçte daha fazla dayanışmaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Hoffman aynı zamanda konuşmasında Myanmar darbesi, Brezilya ve Filipinlerdeki siyasi gelişmeler konulara dikkati çekti.

Gündemin ve 19 Kasım 2020 tarihli icra Kurulu toplantısında tutanakların video konferans yoluyla onaylanmasının ardından Industriall Küresel Sendika Genel Sekreteri Valter Sanchez Sektörler ve bölgelerde pandeminin etkisine IndustriALL’ın tepkisi konusunda faaliyet Raporuna ilişkin bilgi verdi.

Sanchez Covid 19, işçi haklarının savunulması, demokrasi ve insan hakları saldırıları, işçi haklarının savunulması, güç inşası, Dijital kapasitelerin geliştirilmesi için bağlı kuruluşlara destek, Sendika inşasında büyük başarılar, kadınlar, gençler, iş sağlığı ve güvenliği, adil geçiş, güvencesiz istihdamla mücadele, sürdürülebilir sanayi politikasının yaygınlaştırılması, Endüstri 4,0, Ticaret ve Endüstri politikası, yeşil ekonomi, Küresel çerçeve sözleşme anlaşmaları, sektörel gelişmeler konularında bilgiler verdi.

Dünyada 117 milyon vaka olduğunu,  neredeyse 2,6 milyon ölüm olduğunu ve dünyanın %60’ının aşıya erişim imkânı olmadığını belirten Sanchez, adil olarak aşıya eşit ulaşabilmenin önemine dikkati çekti. Sanchez Covid 19 aşısı var ancak maalesef eşitsizliğin aşısı yok dedi.

Sendikacılar için zor bir dönem olduğunu belirten Sanchez, süreçte tüm bölge, sektör ve ülkelerin etkilendiğini özellikle da kadınların ve gençlerin bu süreçten son derece etkilendiğini belirtti.
Bu süreçte krizin ihlalleri arttırdığına da dikkati çeken Sanchez, dünyanın farklı bölgelerinde ve sektörlerinde yaşanan ihlallere ilişkin bilgi verdi.

Tekstil, Konfeksiyon, Ayakkabı ve Deri (TGSL) sektörüne ilişkin de bilgiler veren Sanchez, Amazonda başarılı bir örnek olduğunu, Sürdürülebilir sosyal korumanın geliştirilmesinden sorumlu küresel markalar ve perakendecilerin tedarik zincirlerinde düzenli ve istikrarlı tedarik yöntemine geçmek üzere görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

ILO Eylem Çağrısı kapsamında, bugüne kadar, Alman Federal Ekonomi Bakanlığının Laos, Etiyopya, Bangladeş, Kamboçya ve Endonezya'daki işçiler için gelir korumasını desteklemek için 14,5 milyon Euro sağladığını belirtti. Kaynakların yavaş aktarımının ve yeterli miktarda olmamasının hayal kırıklığı yarattığını belirten Sanchez  markaların ihtiyacı olan işçilere bir fon ödemesini sağlayacak bir model geliştirmesinin önemini vurguladı.

Sanchez’in ardından Kadın Komitesi Raporu görüşüldü. 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen kadın komite toplantısına ilişkin bilgiler veren Eva Arcos, Gelecekte Tüzükler aracılığıyla IndustriALL'a kadın temsilinin ve katılımının artması, kadın komitesinin rolü ve gelecek adımlarla ilgili bilgiler verdi.

Kadınların çoğunluğunun delegelerin en az% 40'ının kadın olmasını desteklediğini belirtti. Aynı şekilde başkan yardımcılığı pozisyonlarında da kadın komitesinin eşit temsili desteklediğini belirtti.İcra kurulunun onayına sunduklarını sözlerine ekledi.

Bu gündem maddesinin ardından IndustriALL Küresel Sendikanın Eylül 2021’de Güney Afrika’da gerçekleştirilmesi planlanan Üçüncü Dünya Kongresine ilişkiler teknik bilgiler verildi.

Tüzük değişiklik önerileri icra kurulunda oylandı. Finans ve Yapılar, idari ve mali konularının görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR