Industriall Küresel Sendika Kadın Komite Toplantısı Gerçekleşti || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

Industriall Küresel Sendika Kadın Komite Toplantısı Gerçekleşti


Industriall Küresel Sendika Kadın Komite Toplantısına Katıldık


Industriall Küresel Sendika Kadın Komite Toplantısı 6 Eylül 2021 tarihinde video konferans yöntemiyle toplandi. 100 farklı ülkeden kadın komite üyelerinin katıldığı toplantıya sendikamızı temsilen Kadın Komite Başkanımız Ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Pınar Özcan katıldı.

Cinsiyet Eşitliğine ilişkin tüzük değişiklik önerileri, IndustriALL Kongresi'nde gelecekteki seçimlerde kadın temsili konularının görüşüldüğü toplantıda kongre delegelerinin en az %40’ının kadınlardan oluşmasına yönelik tüzük değişiklik önerisine karşı çıkan sendikalara yönelik eleştiriler dile getirildi ve  konuya ilişkin kongrede oylama yapılmasına karar verildi.

Kadın komite başkanımız Pınar Özcan toplantıda söz alarak sendikamızın bu konudaki önerisinin %50 olduğunu ancak bugün geldiğimiz noktada %40 kadın temsilinin dahi sorgulanıyor olmasının üzücü olduğunu belirtti.

Kongreye katılan ve cinsiyet eşitliğini destekleyen delegelerin arka planlarına bir mesaj yerleştirmesinin tüm sendikaların durumunu net görebilmek açısından yararlı olacağını belirtti.

Yeni seçim öncesi eski üyelerle gerçekleştirilen son toplantı olan kadın komite toplantısının eş başkanları Eva Arcos ve Monica Veloso da birer konuşma yaparak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR