INDUSTRIALL KÜRESEL SENDİKA TÜRKİYE KADIN AĞI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

INDUSTRIALL KÜRESEL SENDİKA TÜRKİYE KADIN AĞI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ


Industriall Küresel Sendika Türkiye Kadın Ağı Toplantısına Katıldık


ILO 190 sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi, 25 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe girdi. Sözleşmenin yürürlüğe girişini duyurmak ve kutlamak için IndustriALL Küresel Sendika ve kardeş örgütleri, küresel sendika federasyonları ve Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC), ILO 190 sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi ve 206 sayılı Tavsiye Kararı üzerine Eğitimcilerin Eğitimi Seti tanıtımını gerçekleştirdiler.

IndustriALL Küresel Sendika Türkiye Kadın Ağı toplantısı 30 Eylül tarihinde video konferans yöntemiyle gerçekleşti. Toplantıya sendikamızı temsilen Kadın komite başkanımız ve Uluslararası İlişkiler sekreterimiz Fulya Pınar Özcan katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını Industriall Küresel Sendika genel sekreter yardımcısı Kemal Özkan yaptı. Özkan,  özellikle ILO’nun 190 sayılı sözleşmesini çok önemsediklerini belirterek bu toplantının gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Ardından IndustriALL Küresel Sendika Cinsiyet Eşitliği Uzmanı Armelle Seby , ILO 190 sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi ve 206 sayılı Tavsiye Kararı üzerine Eğitimcinin Eğitimi Seti tanıtımını gerçekleştirdi ve   IndustriALL Küresel Sendika tarafından Hazır giyim sektöründe toplumsal cinsiyete dayalı şiddet üzerine gerçekleştirilen araştırmaya ilişkin bilgiler verdi.

Son bölümde ise Katılımcı sendikalar, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet üzerine yürüttükleri çalışmalar hakkında raporlarını sundu. Bu bölümde söz alan kadın komite başkanımız Pınar Özcan, işyerinde kadına yönelik şiddet ve tacizin önlenmesi projemize ve gerçekleştirdiğimiz çalışmalara ilişkin bir sunum yaptı. Aynı zamanda şiddetin önlenmesine yönelik farkındalık oluşturmak üzere sendikamız tarafından oluşturulan kısa filmi gösterdi.

Son olarak, ILO 190 sayılı sözleşmenin kabulü ve sendikalarımızın ve üyelerimizin kapasitelerini geliştirmek için olası diğer adımların neler olduğunun tartışıldığı toplantı yorum ve katkıların alınmasının ardından sona erdi.

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR