İş ve Aile Yaşamının Uyumlaştırılması ile Cinsiyet Eşitliği Eğitimlerimiz Tamamlandı || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

İş ve Aile Yaşamının Uyumlaştırılması ile Cinsiyet Eşitliği Eğitimlerimiz Tamamlandı


Çalışma Ortamında İş ve Aile Yaşamının Uyumlaştırılması Projesi 1'nci Eğitimi Gerçekleşti


Sendikamız tarafından yürütülen, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu tarafından finanse edilen, “Çalışma Ortamında İş ve Aile Yaşamının Uyumlaştırılması” projemiz kapsamında düzenlenen İş ve Aile Yaşamının Uyumlaştırılması ve Cinsiyet Eşitliği Eğitimleri 28 Nisan- 03 Mayıs 2019 tarihleri arasında Antalya Sherwood Lara Otel’de gerçekleşti.

Eğitime;  Genel Başkanımız Rafi Ay, Genel Başkan Yardımcımız Engin Doğan, Kadın Komitesi Başkanımız ve Proje Koordinatörümüz Fulya Pınar Özcan, Avukatımız Selma Yağan, Akyazı Şube Başkanımız Mustafa Doğan, Bursa İl Başkanımız Ekrem Saraçoğlu, Karabük İl Sekreterimiz Ümit Erçin,  Akyazı Şube Sekreterimiz Aydın Tellioğlu, Akyazı Şube Teşkilatlanma Sekreterimiz ve Akyazı Kadın Komitesi İl Sorumlumuz Saime Elma, Akyazı Şube Mali Sekreterimiz Kadir Meriç, Örgütlenme Uzmanımız Serkan Açıcı, , Uzman Yardımcımız  ve Proje Asistanımız Tilbe Gocuklu, ÇASGEM Eğitim Uzmanları Güliz Bozdemir, Kübra Öztürk Sever, Aile Danışmanı ve Çocuk Gelişim Uzmanı Özlem Küçükfırat, sendikamızın Akyazı/Sakarya’da örgütlü olduğu fabrikalardan baş temsilcilerimiz, temsilcilerimiz, kadın komitesi üyelerimiz, üyelerimiz ve eşleri katıldı.

Genel Başkanımız Rafi AY, toplantıda bir konuşma yaparak emek hareketinin 1 Mayıs üzüntüsünü dile getirdi. AY, "Konfederasyonumuz HAK-İŞ öncülüğünde aylar öncesinden, bin bir titizlikle Şanlıurfa'da kutlayacağız 1 Mayıs Uluslararası Emek ve Dayanışma Gününe hazırlandık. Maalesef emek hareketi elim bir kaza ile yasa boğuldu” dedi.

Genel Başkanımız Rafi AY, konuşmasının devamında projemizin öneminden ve sendikal faaliyetlerimizden bahsetti. AY, "Çalışma Ortamında İş ve Aile Yaşamının Uyumlaştırılması projemiz sendikal camia için örnek teşkil etmektedir. Sendikamız gerçekleştirdiği faaliyetlerle yenilikçi adımlar atmaktadır. Öz İplik iş Sendikası, ilkeli tutumu sayesinde işkolunda lider sendika olma yolunda hızla ilerlemektedir" ifadelerinde bulundu.

Genel Başkan Yardımcımız Engin Doğan da bir konuşma yaparak, 8 Mart 2019 tarihinde kabul edilen projemizin tüm aşamalarında katkıda bulunan herkese teşekkürlerini iletti ve verimli faaliyetler gerçekleştirilmesi temennisinde bulundu.

Proje Koordinatörümüz Fulya Pınar Özcan da yaptığı konuşmada projenin, 5 farklı İl ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden seçilecek olan kadın komitesi üyelerine, işçilere, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı sendikaların kadın komite başkanlarına ve eşlerine uygulanacağını dile getirdi. Kapsamlı iş ve aile yaşamının uyumlaştırılması eğitimlerinin verilmesi ile çalışma ortamında iş ve aile yaşamının uyumlaştırılmasına yönelik bilgilerin daha geniş bir kitleyle paylaşılarak farkındalığın artırılmasının, kadın işçilerin iş ve aile yaşamını uyumlaştırma konusunda eğitim yoluyla yeteneklerinin geliştirilmesi ve koçluk yoluyla sendikal düzeyde üst düzey pozisyonlara yükselebilmeleri için becerilerinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Eğitimler ikişer gün olmak üzere, üç ayrı gruba yönelik gerçekleştirildi. Eğitimin ilk grubunu Akyazı, ikinci grubunu Karabük, Bursa ve üçüncü grubunu İstanbul, Adana, İzmir ve Bursa’dan gelen katılımcılar oluşturdu.

Eğitimde, sendikamız Avukatı Selma Yağan tarafından 'İş Hukuku' eğitimi verildi. Yağan, eğitimde İş Kanunu’nda kadın ve annelik haklarından söz etti. Yağan, katılımcıları gündemde yer alan kıdem tazminatı konusu hakkında da bilgilendirdi.

ÇASGEM Eğitim Uzmanı Kübra Öztürk Sever tarafından, ‘Farkındalık ve Stres Yönetimi’, ÇASGEM Eğitim Uzmanı Ceylan Güliz Bozdemir ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Aile İçi Etkin İletişim ve Empati Temelli İletişim Becerileri’ konuları üzerinde eğitimler verdi. Katılımcılar, toplumsal cinsiyet algılarını resmederek proje koordinatörümüz ve eğitmenler ile paylaştılar.

Çocuk Gelişimi ve Eğitim Uzmanı Özlem Küçükfırat tarafından ise “Aile Olmak” ve “Çocukla Doğru İletişim” konuları üzerine eğitim verildi.

Gerçekleştirilen eğitimlerin yanı sıra tüm katılımcılar koçluk görüşmelerine katılarak eğitim uzmanları ve yaşam koçları ile koçluk görüşmesi yaptılar.

Eğitim kapsamında 37 evli çift, 74 katılımcı bilgilendirildi. Tüm katılımcıların sertifika aldığı eğitim programı toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR