PROJE AÇILIŞ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

PROJE AÇILIŞ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİ


Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Projesi Açılışına Katıldık


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın faydalanıcısı olduğu, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında finanse edilen "Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Projesi” açılış konferansı, 22 Haziran 2021 tarihinde kamu kurum ve kuruluşları, sosyal taraflar, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, uluslararası kuruluşlar ve üniversite temsilcilerinin katılımlarıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

ÇSGB'nin politika oluşturma ve uygulama kapasitesini geliştirmek ve geleceğin insana yakışır iyi işleri ve cinsiyet eşitliği odağında işgücü piyasasına katılımı arttırmak genel hedefine ve ÇSGB’nin politika üretme kalitesini ve verimliliğini arttırması, cinsiyet eşitliği ve geleceğin iyi işleri yaklaşımıyla istihdam, istihdam edilebilirlik ve / veya girişimciliğin teşvik etmesi özel hedefine sahip olan projenin açılış toplantısına farklı kurum ve kuruluşlardan 80’in üzerinde kişi katıldı.

Toplantıya Konfederasyonumuz Hak-İş’i Temsilen Hak-İş Kadın Komite başkanı Fatma Zengin, Hak-İş Kadın komitesi Başkan Yardımcısı ve sendikamız kadın komite başkanı Fulya Pınar Özcan  ve Hak-İş Kadın komitesi Başkan Yardımcısı ve Öz Finans İş Sendikası Kadın komite başkanı Cennet Can ve Hak-İş Endüstri İlişkiler Uzmanı Elif Yıldırım katıldı.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşar Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Angel Hidalgo Gutierrez’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Çalışma Genel Müdürü Sayın Nurcan Önder’in konuşmasıyla devam etti. İlk bölümünde Takım Lideri Michael Chambers tarafından projenin arka planı, amaçları ve faaliyet örgüsü ana hatlarıyla katılımcılarla paylaşıldı. Konferansın ikinci bölümünde ise Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yiğit Savcı ve Avrupa Eğitim Vakfı (ETF) Kıdemli İnsan Sermayesi Geliştirme Uzmanı Lida Kita tarafından geleceğin işleri ve çalışma hayatında cinsiyet eşitliğine ilişkin paylaşımlarda bulunuldu. Genel değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

 

 

 

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR