“İŞYERİNDE ŞİDDET VE TACİZ ALGILARI VE DENEYİMLERİ ARAŞTIRMASI” TANITIM KONFERANSI || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

“İŞYERİNDE ŞİDDET VE TACİZ ALGILARI VE DENEYİMLERİ ARAŞTIRMASI” TANITIM KONFERANSI


Kadın Komitemiz Tanıtım Konferansına Katıldı


Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Ofisi ile Özyeğin Üniversitesi iş birliği ve İsveç Büyükelçiliği desteğiyle “İşyerinde Şiddet ve Taciz Algıları ve Deneyimleri Araştırması” Tanıtım Konferansı  gerçekleştirildi.

16 Ekim 2024 tarihinde İstanbul Swissotel Bosphorus’ta gerçekleşen konferansa sendikamızı temsilen Genel Merkez Kadın Komitesi Başkan Yardımcımız Arife Akay ile İstanbul Kadın Komitesi Sorumlusu Elif Anar katıldı.

Bu araştırma ile kadın ve erkeklerin işyerlerinde maruz kaldıkları farklı şiddet ve taciz türleri, şiddet ve tacizin sıklığı, çalışanlar açısından sonuçları, bu durumlarla başa çıkma konusunda farkındalık düzeyleri ve geliştirdikleri stratejilerin tespitinin amaçlandığı araştırmanın  raporu kamuoyuyla paylaşıldı.

Konferansın açılışında ÇSGB Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Suat Dede, ILO Türkiye Ofisi Direktörü Yasser Hassan, İsveç Ankara Büyükelçisi Malena Mard ve Özyeğin Üniversitesi Rektörü  Pof. Dr. Barış Tan birer konuşma yaptı.

Araştırma çıktılarının ve ilgili politika önerilerinin sunumu ise Özyeğin Üniversitesinden Prof.Dr. H. Canan Sümer tarafından yapıldı. Sunumun ardından araştırma bulguları üzerine bir panel oturumu gerçekleştirildi.

ILO Türkiye Ofisinden Dr. A. Emel Akalın ile Özyeğin Üniversitesinden Dr. Oğuz Can Ok kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilen panelde; Özyeğin Üniversitesinden Dr. Gözde Çörekçioğlu İshakoğlu ile Doç. Dr. Özge Yücel Dericiler ve Ortadoğu Teknik Üniversitesinden Doç. Dr. Yonca Toker Gültaş panelist olarak konuyu değerlendirdiler.

Genel Merkez Kadın Komitesi Başkan Yardımcımız Arife Akay da toplantıda söz alarak sendikamızın yürüttüğü projelerden, işyerinde şiddet ve tacizi önlemeye yönelik yaptığımız çalışmalardan ve eğitimlerden bahsetti. ILO C190 sayılı Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Sözleşmenin toplu iş sözleşmelerine uyarlanması konusunda Konfederasyonumuz HAK-İŞ tarafından hazırlanan ve sendikamızın imzaladığı “Şiddete Sıfır Tolerans” Politika Belgesinden bahseden Akay, sendikamızın konuya olan duyarlılığını katılımcılarla paylaştı.

Konferans soru cevap bölümünün ardından son buldu.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR