8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ VESİLESİYLE ONLİNE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ VESİLESİYLE ONLİNE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK


8 Mart Dolayısıyla Kadın Komite Toplantımızı Gerçekleştirerek Depremde Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımızı Bir Kez Daha Andık


Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen yıkıcı deprem felaketinden dolayı sendikamız tarafından bu sene 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı zoom platformu üzerinden online olarak gerçekleştirildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde emekçi kadınların ve deprem felaketinden etkilenen kadınların hikâyelerini dinlemek, onların acısını paylaşmak ve destek olmak için Kadın Komitemiz tarafından 8 Mart 2023 tarihinde, Genel Başkanımız Rafi AY, Kadın Komite Başkanımız Fulya Pınar Özcan’ın yanı sıra programa katılan komite üyelerine İletişim Uzmanı ve Profesyonel Yaşam Koçu Dr. Ceylan Güliz Bozdemir toplantıya katılarak duygusal dayanıklılık konusunda bir söyleşi gerçekleştirdi.

Programa başlamadan önce ülkemizde meydana gelen yıkıcı deprem dolayısıyla hayatını kaybeden tüm vatandaşların anısına tüm katılımcılar bir dakikalık sessizliğe davet edildi.

Programın giriş konuşmasını online stüdyo ortamında gerçekleştiren Kadın Komite Başkanımız Fulya Pınar Özcan, emekçi kadınlar gününe ilişkin dünyada ve ülkemizde nasıl algılandığı ve tarihi süreci hakkında bilgiler verdi. Ardından ülkemizde deprem felaketinden dolayı yakınlarını kaybeden komite üyelerine baş sağlığı dileklerinde bulundu ve yaralarımızı sarmak adına bir araya geldiğimizi ifade eden Özcan; “Türkiye’nin büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kalmış olmasından dolayı bugün tüm kadın komite üyelerine siyah giyindikleri için teşekkür etti.

Programın devamında kadın komite üyelerimize hitap eden Genel Başkanımız Rafi AY, “Kadınların bir gün değil, her gün hatırlandığı ama yılın bir gününde herkesin farkındalığını artırarak hatırlatıldığı için 8 Mart’ı kutluyoruz, maalesef bu 8 Mart ülkemiz için çok zor ve sıkıntılı bir süreç.” olduğunu ifade etti ve ardından, Kübra Tekstil’de deprem felaketinde hayatını kaybeden Fatmanur Aksayan, Ayşegül Yılmaz isimli kadın üyelerimize ve onların gıyabında hayatını kaybeden kadınlara Allah’tan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı dileklerinde bulundu. Bu sürecin herkes için zor olduğunu ancak kadınlar için daha çok zor olduğunu belirtti ve ardından HAK İŞ Konfederasyonu ile birlikte sendikamızın kadın komitesinin deprem bölgesine yaptığı yardımların yanı sıra sendikamız adına bölgeye giden yardımlara değindi.

Özellikle kadınların sosyolojik ve psikolojik destek ihtiyaçları için bölgede bir sosyal alan inşa edip bir proje kapsamında orada mağdur olan çocukların eğitiminden, kadınların ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların yapılacağına yönelik bilgilendirmede bulundu.

Konuşmalarının sonunda Öz İplik İş Sendikasının üyesi kadınların, hiçbir kotaya bağlı kalmadan, herhangi bir kişinin desteğine ihtiyaç duymadan sistemin tamamen onları en yukarıya taşıyacak şekilde dizayn edildiği, demokratik bir ortamın olduğunu belirterek sendikanın kadınlarla daha güçlü olduğunu ifade etti. Genel Başkanımız Rafi AY, komite üyelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak sözlerini sonlandırdı.

Programın ikinci bölümünde söz sizde oturumunda, kadın komite üyelerimizin 8 Mart’a yönelik paylaşımları ve deprem bölgesinde karşılaştıkları zorluklara ve hikayelere yer verildi.

Programın son bölümünde ise, İletişim Uzmanı ve Profesyonel Yaşam Koçu Dr. Ceylan Güliz Bozdemir tarafından Duygusal Dayanıklılık eğitimi verildi. Yaşanan deprem felaketinden dolayı psikolojik ve sosyolojik olarak olumsuz etkilen kadın üyelerimize hem hayatın içinden hem de birçok kitaptan anekdotlar paylaşarak, nasıl daha iyi dayanabiliriz sorusuna cevap niteliğinde Duygusal Dayanıklılık eğitimini ve ardından tüm katılımcılarının da dahil olduğu uygulamalı meditasyon gerçekleştirildi.

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR