AY, KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI ve KADIN KOMİTESİ İL SORUMLULARI TOPLANTISINA KATILDI || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

AY, KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI ve KADIN KOMİTESİ İL SORUMLULARI TOPLANTISINA KATILDI


8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı ve Kadın Komitesi İl Sorumluları Toplantısı Kızılcahamam’da Gerçekleşti


8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 7 Mart 2024 tarihinde Dünya Kadınlar Günü Programı ve Kadın Komitemizin İl Sorumluları toplantısı Kızılcahamam Çam Hotel’de gerçekleşti. Toplantıya, Genel Başkanımız Rafi AY, Genel Başkan Yardımcılarımız Muzaffer Birdoğan, Engin Doğan, Samet Ceylan, İbrahim Yıldız, Genel Sekreterimiz Turgay Ulutürk, Genel Sekreter Yardımcımız Kadir Erkan, Kadın Komitesi Başkanımız Fulya Pınar Özcan, kadın komite başkan yardımcılarımız, 16 farklı ilden Kadın Komitesi İl Sorumlularımız, Sürdürülebilirlik ve Eğitim Sorumlumuz Gizem Aktürk Yurduseven, Eğitim ve TİS Uzmanımız Merve Nur Ateş, Özel Kalem Müdürümüz Fırat Can Ballıktaş ve Uluslararası ilişkiler stajerimiz Yusuf Ceyhan katıldı.

Toplantı kadın komitesi başkanımız Fulya Pınar Özcan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Özcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak ve Tekstil Hazır Giyim sektöründe çalışan kadınların önemli rolünü vurgulamak için bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, Bu özel gün, kadınların tarih boyunca elde ettiği başarıları kutlamak ve eşitlik, adalet ve insan hakları mücadelesinde ilerlemek için bir fırsat sunduğunu, bu kadın komite toplantısında da bu taleplere çözüm üretmek tartışmaların gerçekleşeceğini belirtti.

Tekstil ve hazır giyim sektöründe çalışan kadınların sektörün başarısında önemli bir rol oynadığına dikkati çeken Özcan kadınların Yaratıcılıkları, azimleri ve liderlikleri sayesinde, sektörün her geçen gün daha da büyümekte ve gelişmekte olduğunu belirterek sektördeki kadınların sesi, temsilcisi ve öncüsü oldukları için il sorumlularımıza teşekkür etti ve emekçi kadınlar gününü kutladı.

Genel Başkanımız Rafi AY açılış konuşmasında, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün tarihsel sürecine değinerek 1857 yılında haklarını ararken maruz kaldıkları tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçilerini anmak üzere bir araya gelinen  8 Mart’ın tarihi önemine değindi ardından tekstil sektörünün ülkemizdeki güncel durumuna yönelik bilgi verdi. Ay, Öz İplik İş Sendikası olarak bizde tekrardan bu kutlu günde kadın emeğinin ve mücadelesinin her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor ve tüm kadın emekçilerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyoruz dedi.

Toplantının devamında Kadın Komitesi Başkanımız Fulya Pınar Özcan, işyerlerinde Şubat ayında kadın üyelerimiz arasında gerçekleştirdiğimiz “Türkiye'deki tekstil ve hazır giyim sektöründe kadın işçilerin karşılaştığı zorluklar ve çözüm önerileri” anketinin verilerini paylaştı.

Ardından Genel Başkanımız Rafi Ay, toplantıya katılan Kadın Komitesi İl Sorumlularımıza söz vererek iş yerlerinde kadın üyelerimizin taleplerini dinledi.

Toplantının ikinci oturumunda Kadın Komitemizin 2024 faaliyet planının karşılaştırılması ve planlanmasına dair tartışmalara ve görüşlere yer verildi. Toplantının gündem maddeleri arasında yer alan kadın komitesi il sorumluları eğitimleri kapsamında Kadın Komitesi Başkanımız Fulya Pınar Özcan, il sorumlularımıza Toplumsal Cinsiyet Eşitliği üzerine eğitim verdi daha sonra Sürdürülebilirlik ve Eğitim Sorumlumuz Gizem Aktürk Yurduseven, İklim Adaleti ve Kadın üzerine ve son olarak Eğitim ve TİS Uzmanımız Merve Nur Ateş Liderlik ve İkna üzerine kadın il sorumlularımıza eğitim vererek eğitim oturumu tamamlandı.

Toplantının son bölümünde Kadın Komitesi İl Sorumlularımızın dilek ve temennilere yer verildi.

Toplantının kapanış bölümünde Genel başkanımız Rafi Ay, kadın komitesi başkanımız Fulya Pınar Özcan’a ve il sorumlularımıza günün anısına sembolik olarak karanfil takdim ederek 8 Mart Dünya emekçi kadınlar gününü kutladı.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR