ABD BAŞKANI JOE BİDEN’IN ÖZEL DANIŞMANI İLE GÖRÜŞTÜ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

ABD BAŞKANI JOE BİDEN’IN ÖZEL DANIŞMANI İLE GÖRÜŞTÜ


Genel Başkanımız Rafi AY, ABD Başkanı Joe Biden’ın Özel Danışmanı ile Bir Araya Geldi


OECD.10 Hazır Giyim ve Ayakkabı Sektörü Forumunda ABD Başkanı Joe Biden’in Özel Danışmanı ve Uluslararası Çalışma İşleri Özel Temsilcisi Kelly Fay Rodriguez, Industriall Küresel Sendika ve üye sendika temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya Industriall Küresel Sendikası Genel Sekreteri Atle Hoie’nin yanı sıra sendikamız Öz İplik İş’i temsilen Genel Başkanımız Rafi Ay, Genel Başkan Yardımcımız Muzaffer Birdoğan ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan katıldı.

Amerika Birleşik Devletlerinde 16 Kasım 2023 tarihinde ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanan memorandumun önemini anlatan ABD Başkanı Joe Biden’in Özel Danışmanı ve Uluslararası Çalışma İşleri Özel Temsilcisi Kelly Fay Rodriguez, işçilerin güçlendirilmesi, işçi hakları ve yüksek çalışma standartlarının küresel çapta geliştirilmesine ilişkin bir memorandum olduğundan bahsetti. Memorandum aynı zamanda Amerika Birleşik Devletler politikasını yurtiçinde ve dünya çapında işçi haklarını koruma ve geliştirme yaklaşımını ortaya koyduğunu vurguladı.

Memorandumun, Çalışanların güçlendirilmesi, sürdürülebilir ekonomik büyüme, kapsayıcı uluslararası kalkınma, insan hakları, demokratik esneklik, adil rekabet ve Amerika Birleşik Devletleri'nde ve yurtdışında güçlü bir orta sınıfın oluşturulması için önemine değindi.  İşçi haklarının aynı zamanda ABD’nin ulusal ve ekonomik güvenliğinin ve etkili bir dış politika için de kilit öneme sahip olduğuna değindi.

Çok verimli geçen toplantıda ABD Başkanı Joe Biden’in Özel Danışmanı ve Uluslararası Çalışma İşleri Özel Temsilcisi Kelly Fay Rodriguez,  ABD hükümetinin işçi haklarını dünya çapında teşvik etme ve sürdürülebilir bir küresel ekonomi inşa etme kararlılığının altı çizdi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR