ACT TÜRKİYE DİREKTÖRÜNDEN SENDİKAMIZA ZİYARET || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

ACT TÜRKİYE DİREKTÖRÜNDEN SENDİKAMIZA ZİYARET


AY, Eylem, İşbirliği, Dönüşüm (ACT) Türkiye Direktörünü Ağırladı


ACT Türkiye Kıdemli Proje Müdürü Tandiwe Gross sendikamıza bir ziyarette bulunarak Genel Başkanımız Rafi AY ile ACT sözleşmesinin uygulanmasına ilişkin görüştü.

Bilgi alışverişinde bulunulan toplantı, 2 Eylül 2022 tarihinde sendikamız genel merkezinde gerçekleşti. Toplantıya Genel Başkanımız Rafi AY, ACT kıdemli proje müdürü Tandiwe Gross, Avukatımız Selma Yağan, Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan, Sürdürülebilirlik ve Eğitim Birimi Sorumlumuz Gizem Aktürk Yurtseven katıldı. 

ACT (Eylem, İşbirliği, Dönüşüm), küresel markalar, perakendeciler ve sendikalar arasında hazır giyim ve tekstil endüstrisini dönüştürmek ve satın alma uygulamalarıyla bağlantılı endüstri çapında toplu pazarlık yoluyla işçiler için yaşam ücreti elde etmek için çığır açan bir anlaşmadır.

Sendikamızın aktif rol aldığı ACT üyeleri, Türkiye’de işçilerin yaşam ücreti almalarını sağlayacak bir endüstri biçimini oluşturma doğrultusunda çalışmaktadır. 

Toplantıda Genel Başkanımız Rafi AY Türkiye’de işçi hakları, tekstil sektörünün mevcu durumu ve örgütlenme konusunda yaşanan sıkıntılardan söz etti. Tandiwe Gross’ta ACT anlaşmasının özellikle çalışan haklarının iyileştirilmesine ve örgütlenme sürecine katkılarıyla ilgili bilgi verdi.

Toplantının sonunda genel başkanımız ACT proje direktörüne önemli bir Tekstil

Markası olan Sarar Tekstil’den sembolik bir hediye takdim etti. 

Tandiwe Gross semdikamızin sürece aktif katılımı ve katkıları için genel başkanımıza teşekkür etti.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR