AY, DERİ YEŞİL MUTABAKATI FINAL KONFERANSINA KATILDI || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

AY, DERİ YEŞİL MUTABAKATI FINAL KONFERANSINA KATILDI


Genel Başkanımız Rafi AY, Brüksel’de Deri Yeşil Mutabakatı Sosyal Diyalog Projesinin Final Konferansına Katıldı


Genel Başkanımız Rafi AY, Avrupa Topluluğu Ulusal Deri Tabakçıları ve Giysiciler Dernekleri Konfederasyonu (COTANCE) ile IndustriAll Avrupa Sendikalar Federasyonu ortaklığıyla yürütülen “Avrupa Deri Endüstrisinin Sıfır Olumsuz Etkisine Doğru- Deri Yeşil Mutabakatı” sosyal diyalog projesinin final konferansına katıldı.

16 Mayıs 2024 tarihinde Belçika’nın Başkenti Brüksel’de gerçekleşen final konferansında Genel Başkanımızla beraber  Genel Sekreter Yardımcımız Kadir Erkan ve Uluslararası İlişkiler Birimimizden Yusuf Ceyhan da bulundu.

Genel Başkanımız Rafi AY, konferansta İspanya ve Macaristan sendika temsilcileriyle görüşerek, sektörün geleceğine yönelik sendikalar arası iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Konferansa COTANCE Başkanı Manuel Rios Navarro, COTANCE'ın Genel Sekreteri Gustavo Gonzalez-Quijano, IndustriAll Avrupa Sendikalar Federasyonu Genel Sekreteri Judith Kirton-Darling’in yanı sıra Panelist olarak, Deri Sektörü Kalite Belgelendirme Enstitüsü  Direktörü Sabrina Frontini, Assomac (İtalyan Ayakkabı, Deri ve Tabaklama Teknolojileri Üreticileri Ulusal Birliği) Genel Müdürü Agostino Apolito, ILO'nun tekstil, giyim, deri ve ayakkabı sektörü uzmanı Beatriz Mello da Cunha, İspanya UGT-FICA Tekstil, Ayakkabı, Deri ve Giyim Sektörü Başkanı Javier Usón Montesinos, SPIN360 İş Geliştirme Müdürü Christian Baio, İtalyan Tabaklama Yardımcıları Üreticileri Ulusal Birliği (UNPAC) Teknik Komisyonu Üyesi Francesco Troisi, ESG Müdürü Guido Zilli katıldı. Deri Sektöründen birçok derneğin sendika temsilcisi katıldı.

Konferansın açılış konuşmaları, COTANCE Başkanı Manuel Rios Navarro ve IndustriAll Avrupa Sendikalar Federasyonu Genel Sekreteri Judith Kirton-Darling tarafından yapıldı ardından panelistler tarafından tekstile yönelik yeni bir AB Stratejisi oluşturmak amacıyla sosyal diyalog kanallarını aktif kullanarak 7 farklı AB ülkesinde yürütülen projenin sonuç çıktıları paylaşıldı.

Projenin ana odak çalışma konuları olan işyerinde güvenlik ve  derinin karbon ayak izi hakkında proje ortakları, anketler ve resmi bilgilerin yanı sıra görüşmeler ve diğer uygun kanallar aracılığıyla her iki konuda da gerekli verileri toplayarak sektördeki işletmecilere ve paydaşlara her iki proje başlığı hakkında bilgi sağlayacaklarını ifade ettiler. Sektördeki şirketlerin ve çalışanların %80'inden fazlasını kapsayan aralarında İtalya ve İspanya’nın da olduğu 7 ülkede uygulandı.

Projenin  2016 Ortak Manifestolarında ve ardından 2025'e doğru Yol Haritalarında (Ortak Çok Yıllı Çalışma Programı) belirlenen kilit konuları bir dizi sosyal diyalog projesiyle ele alacakları belirtildi.

Konferans, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR