AY, PRAG’TA FİNAL KONFERANSINA KATILDI || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

AY, PRAG’TA FİNAL KONFERANSINA KATILDI


Genel Başkanımız Rafi AY, Orta ve Doğu Avrupa'da Sendika Kapasitelerinin Geliştirilmesi Final Konferansına Katıldı


Industriall Avrupa Sendikalar Federasyonu tarafından düzenlenen, Orta ve Doğu Avrupa'da Sendika Kapasitelerinin Geliştirilmesi Final Konferansı”  OS KOVO Sendikasının ev sahipliğinde Çekya’nın başkenti Prag’da  gerçekleşti.

13-14 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşen konferansa Genel Başkanımız Rafi AY, Uluslararası İlişkiler Birimimizden Yusuf Ceyhan katıldı.

Konferansa Genel Başkanımız Rafi AY'ın yanı sıra, IndustriAll Avrupa Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Isabelle Barthes, konferansa ev sahipliği yapan OS KOVO Sendikasının Çekya Başkan Yardımcısı Tomáš Valášek, Raina Global’den Küresel Uluslararası İlişkiler Uzmanı Jyrki Raina, Alman Sendikası IG Metall, Macaristan Maden ve Enerji İşçileri Sendikası(BDSZ), Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikası (EPSU)’nun yanı sıra Polonya, Sırbistan ve Romanya’dan birçok sendikadan örgütlenme uzmanları ve temsilciler katıldı.

Konferansın açılış bölümü  IndustriAll Avrupa Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Isabelle Barthes, OS KOVO Sendikası Çekya Başkan Yardımcısı Tomáš Valášek tarafından gerçekleşti.

Konferansın devamında IndustriAll Avrupa Federasyonu  Strateji Organizatörü Ildikó Krén tarafından projede gelinen aşamalara ilişkin bir ilerleme raporumu sunuldu ardından  Orta ve Doğu Avrupa'da Sendika Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Avrupa’da sendikalaşma yoğunluğunun az olduğu ve toplu pazarlık kapsamının düşük olduğu beş ülkede (Polonya, Macaristan, Çekya, Slovakya ve Sırbistan) yaklaşık 2 yıldır devam eden projenin sendikaların kapasitesinin geliştirilmesi üzerindeki etkilerini, zorlukları ve stratejileri anlamaya yönelik  sendika temsilcileri tarafından bilgi paylaşımı ve deneyim aktarımı yapılmasının ardından konferansın oturumu tamamlandı.

Konferansın ikinci gününde IndustriALL Küresel Sendika Örgütlenme Direktörü Walton Pantland, Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikası Organizasyon ve İşe Alım Departmanından Agnieszka Ghinararu ve Macaristan Metal İşçileri Sendikası VASAS Başkan Yardımcısı, Balázs Bábel tarafından örgütlenme ve toplu pazarlık için nasıl bir dayanışma ortamının oluşturulabileceği dair tartışmalar yürütüldü.

Konferansın kapanış oturumunda, örgütlenme ve büyüme için sendikal kapasitenin geliştirilmesi üzerine işbirliğinin geliştirilmesinin önemi vurgulandı.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR