AY, STOCKHOLM’DE İCRA KURULU TOPLANTISINA KATILDI || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

AY, STOCKHOLM’DE İCRA KURULU TOPLANTISINA KATILDI


Industriall Avrupa Sendika Federasyonu İcra Kurulu Toplantısı Stockholm’de Gerçekleşti


Industriall Avrupa İcra Kurulu Toplantısı, 24-25 Mayıs 2022 tarihlerinde İsveç’in Başkenti Stockholm’de gerçekleşti. Toplantıya Genel Başkanımız Rafi AY, Genel Başkan Yardımcımız İbrahim Yıldız, Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan katıldı.

Toplantı Industriall Avrupa Başkanı Micheal Vassiliadis’in açılış konuşmasıyla başladı. Pandemi sonrasında Yüz yüze gerçekleşen ilk icra kurulu toplantısı olduğunu belirten Vassiliadis, Avrupa’nın içinde bulunduğu zor süreçte yoğun gündemden oluşan iki gün toplantı olacağını belirtti. Vassiliadis’in ardından toplantıya teşrif eden İsveç Dış işleri Bakanı Ann Linde konuşma yaptı. Konuşmasında Ukrayna’da yaşanan savaş, Myanmar’daki darbe ile insan haklarına yapılan saldırıların kabul edilebilir olmadığını söyledi. Cinsiyet eşitliği konusunda yapılan çalışmaların önemine değinen Linde sosyal diyaloğun bugün dünden daha önemli olduğunu belirtti.

Toplantıda gündemin bir sonraki bölümünde Avrupa’da jeopolitik ve insani durum ve endüstrilere ve işlere bunun etkisi konulu gündem maddesinde ilk olarak Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) genel sekreteri Sharan Burrow video konferans yöntemiyle bir konuşma yaptı. Konuşmasında birlik ve bütünlüğün önemli olduğunu, diyaloğun en önemli gereklilik olduğunu ve savaşla hiçbir şeyin çözülemeyeceğini söyledi. Sosyal diyaloğun en önemli araç olduğunu, sendikaların bu amaca hizmet edecek en önemli yapılar olduğunu söyledi. Ukraynalı mültecilere kapısını açan sendikalara teşekkür etti.

Daha sonra toplantıda enerji fiyatlarındaki artışa ilişkin kriz, bu krizin sektörlere, işlere ve ailelere etkisi tartışıldı. Genel duruma ilişkin değerlendirmelerin ardından genel sekreter faaliyet raporuyla ilgili bilgi verdi.

Avrupa’da Endüstriyel dönüşüm gündem maddesinde Ticaret Sanayi ve Yenilik Bakanı Karl-Petter Thorwaldsson konuşmacı olarak değerlendirmelerde bulundu. Thorwaldsson yenilikçi dönüşüm planlarıyla ilgili ve dijital geçişle ilgili bilgiler paylaştı.

Genel Başkanımız Rafi AY, toplantı vesilesiyle İsveç eski başbakanı Stefan Lovfen ile Türkiye’de çalışma hayatı ve Tekstil sektörünün genel durumuna ilişkin görüşme fırsatı buldu. Aynı zamanda Fransa, Belçika Tekstil sendikalarıyla da istişarelerde bulundu. 

Uluslararası İlişkiler sekreterimiz Fulya Pınar Özcan gençlik gündem maddesinde söz alarak 19 Mayıs 2022 tarihinde sendikamız tarafından bir gençlik komitesi kurulduğunu, Tekstil sektörünün geleceği olan genç çalışanlara sendikamızın kapasitelerini geliştirilmesi yoluyla tüm desteği vereceğini ve gençlik konusunda Industriall Avrupa tarafından oluşturulan eylem planını desteklediğimizin altını çizdi.

Yeşil ve adil geçiş, Avrupa sosyal gündemi ve iyi sosyal diyalogun ve toplu pazarlığın önemi, adil be iyileşme için adil ücretler, yapay zekânın çalışanlar ve çalışan temsilcileri üzerine etkisi, Midterm Konferansı, endüstri politikaları, sosyal politika, şirket politikaları, sendikal güç inşası, gençlik, sektörel gelişmeler, mali ve üyeliklere ilgili konuların görüşüldüğü toplantı tartışmalar sonrası sona erdi.

Toplantı sonunda Industriall Avrupa’nın 10. Kuruluş yıldönümü kapsamında bir pasta kesilerek kutlama yapıldı.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR