BARUTÇU TEKSTİL’İN ÖNÜNDE AÇIKLAMALARDA BULUNDUK || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

BARUTÇU TEKSTİL’İN ÖNÜNDE AÇIKLAMALARDA BULUNDUK


Sendikal Özgürlük İçin Bursa Barutçu Tekstil’in Önünde Açıklamalarda Bulunduk


Bursa’da faaliyet gösteren Barutçu Tekstil’de çalışan işçiler, bir süre önce sendikamız Öz İplik İş’e üye olmuşlardır.

İşçilerin sendikamız Öz İplik İş’e üye olmasından haberdar olan işveren ve işveren vekilleri tarafından işçilere baskı yapılmıştır. İşçilerin anayasal, sendikal hak ve özgürlükleri engellenmiştir. Sendikaya üye olan 4 işçi arkadaşımız işten çıkarılmıştır.

Bursa İl Başkanımız Ekrem Saraçoğlu 15 Kasım 2022 tarihinde çevre ilerden gelen Öz İplik İş teşkilatı ve işten çıkarılan işçiler ile Barutçu Tekstil önünde açıklamalarda bulundu.

Bursa İl Başkanımız Ekrem Saraçoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Barutçu Tekstil’de çalışan işçiler yaklaşık üç ay öncesinde sendikamıza üye olmaya başladılar.  Konudan haberdar olan işveren ve işveren vekilleri tarafından işçilere baskı yapıldı. İşçilerin anayasal, sendikal hak ve özgürlükleri engellendi.  Sendikaya üye olan 4 işçi arkadaşımız işten çıkarıldı.

Sendikaya üye olmak ve üyelikten ayrılmak anayasal haktır. Sendikalaşmayı engellemek suçtur. Barutçu Tekstil, Anayasanın 51. Maddesi ve 6356 sayılı yasanın 25. maddesi olan sendikaya üye olma özgürlüğünü ihlal ediyor. Barutçu Tekstil yetkilileri söz konusu tutum ve davranışlarıyla Türk Ceza Kanunu’nun 118’nci maddesi kapsamında kamu davasına da konu olabilecek suç işliyor.

Öz İplik İş Sendikası olarak, biz çalışma barışının sağlanmasını istiyoruz. Üyesi olduğumuz konfederasyonumuz ile küresel sendikadan ve küresel markalardan aldığımız destekle ilerliyoruz. Bu sebeple işverenin inatçı ve baskıcı tutumundan vazgeçmesini bekliyoruz. Sürecin diyalog ile tatlıya bağlanmasını diliyoruz. İşten atılan işçi arkadaşlarımızın tekrar işlerine dönmesini istiyoruz. İşten atılan işçi arkadaşlarımız yaklaşık bir aydır, sendikal özgürlükleri ve işe iadeleri için fabrika önünde bekleyerek haklarını arıyorlar”

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR