ÇASGEM TARAFINDAN DÜZENLENEN ÇALIŞTAYA KATILDIK || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

ÇASGEM TARAFINDAN DÜZENLENEN ÇALIŞTAYA KATILDIK


“İşyeri Gözetimi Çalışmalarında Türkiye’nin Yapay Zekâ İhtiyaç Haritası” Projesi


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) tarafından yürütülen "İşyeri Gözetimi Çalışmalarında Türkiye’nin Yapay Zekâ İhtiyaç Haritası” Projesinin çalıştay toplantısı gerçekleşti.

16 Mayıs 2024 tarihinde ÇASGEM’de gerçekleşen ve ÇASGEM Başkanı Prof. Dr. Elif GÖKÇEARSLAN’ın katılarak konuşma yaptığı proje toplantısının “İş Sağlığı ve Güvenliği Odağında Yapay Zekâ Uygulamaları Çalıştayı”na Endüstri İlişkiler Uzmanımız Fırat Can BALLIKTAŞ katıldı.  Programda araştırmanın yürütüleceği sektörler belirlendi.

Proje kapsamında, işyeri çalışma ortamında çalışanların sağlık ve güvenlikleri için tehlike ve risk oluşturan çeşitli madde ve etkenlerin varlığının saptanması, düzeylerinin ölçülmesi ve gerektiğinde kontrol altına alınması amacıyla “Çalışma Ortam Gözetimi” faaliyetleri gerçekleştirildi. Söz konusu faaliyetler için yapay zekâ uygulamaları geliştirmek üzere birçok sektörden temsilcilerin katıldığı çalıştayda sektörümüzü ve sendikamızı temsil eden Endüstri İlişkiler Uzmanımız Fırat Can BALLIKTAŞ, sektörümüzde yaşanan iş kazalarını paylaşarak, yapay zekâ uygulamalarının tekstil sektöründe proje kapsamında ne şekilde uygulanabilir olacağına dair açıklamalarda bulundu.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR