CCOO KONFEDERASYONUNDA PANELE KATILDIK || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

CCOO KONFEDERASYONUNDA PANELE KATILDIK


İspanya’nın En Büyük Konfederasyonlarından Biri Olan CCOO Konfederasyonunda Panele Katıldık


INDITEX Küresel Komitesi Doğu Avrupa ve Türkiye Temsilcisi olarak İspanya’da bulunan Genel Başkanımız Rafi AY ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan, 10 Ekim 2024 tarihinde Barselona’da  İspanya’nın en büyük konfederasyonlarından biri olan CCOO’yu ziyaret ederek sendikalar arası işbirliği çerçevesinde düzenlenen panele konuşmacı olarak katıldı.  

Genel Başkanımız Rafi AY gerçekleştirdiği konuşmada tekstil sektörünün hem dünyada hem de Türkiye’deki durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AY, küresel çapta işçi haklarının geliştirilmesine, Türkiye’de çalışma koşullarına ve Küresel çerçeve sözleşmelerinin önemine dikkat çekerek, iş birliği ve dayanışmanın çalışma hayatının kalitesini artırmada oynadığı rolü vurguladı. Inditex ile olan güçlü iş birliğinin önemine değinen AY konuşmasının sonunda 7 Ekim 2023 tarihinden beri Filisten’de devam eden işgalci İsrail’in saldırılarına dikkat çekerek Filistin halkının haklı mücadelesinin her zaman yanında olduğumuzu ifade ederek sözlerini tamamladı. Genel başkanımız Rafi AY’ın ardından Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan sendikamızın cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmalarını ve iyi örnekleri katılımcılarla paylaştı. 

Programın sonunda sendikalar arasında işçi hakları alanında daha da ileriye gitmek için ortak hedefler üzerine istişareler yapıldı.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR