DEMOKRATİK KONGO CUMHURİYETİ UNTC KONFEDERASYONU KADIN KOMİTESİ’NDEN HAK-İŞ’E ZİYARET || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

DEMOKRATİK KONGO CUMHURİYETİ UNTC KONFEDERASYONU KADIN KOMİTESİ’NDEN HAK-İŞ’E ZİYARET


Türkiye’de bulunan Demokratik Kongo Tüm Devlet Şehir ve Topluluk İşçileri Ulusal Federasyonu (UNTC)heyeti HAK-İŞ Genel Merkezinde Hak Is Kadın komitesini ziyaret etti


Ziyarette, HAK-İŞ Konfederasyonu genel sekreter yardımcısı ve Hak İş kadın komitesi başkanı Fatma Zengin,Hak İş  Kadın Komite Başkan Yardımcıları, Demokratik Kongo Tüm Devlet Şehir ve Topluluk İşçileri Ulusal Federasyonu FNPEA Kadın ve Gençlikten Sorumlu Bölge Sekreteri Mputu Mayoya Jinet ve beraberindeki heyeti ile uzmanlar yer aldı.

Hak Is Genel Sekreter Yardımcısı ve Kadın Komite Başkanı Fatma Zengin, iki güçlü konfederasyonun kadın liderleri olarak çalışma hayatına katkı sağlamak üzere gerçekleştirilen toplantının önemli olduğunu, heyetin HAK-İŞ’i ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızın uzun yıllardır uluslararası sendikaları Türkiye’de ağırladığını ve ortak çalışmalarla, işbirliği anlaşmaları gerçekleştirdiğini ifade eden Zengin, HAK-İŞ’in uluslararası sendikal harekette önemli bir aktör olduğunu belirtti.

FNPEA Kadın ve Gençlikten Sorumlu Bölge Sekreteri Mputu Mayoya Jinet, Türkiye’de ve HAK-İŞ’te olmaktan memnuniyet ve gurur duyduklarını belirterek Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkürlerini iletti.

Ortak çalışmanın önemine değinen Jinet, HAK-İŞ Kadın Komitesi ile ortak çalışmalar gerçekleştirmek istediklerini belirterek, ziyaretin kendileri açısından verimli geçeceğini ifade etti.

Ziyarette HAK-İŞ Kadın Komitesinin faaliyetlerini içeren tanıtım filminin izlenmesinin ardından Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan HAK-İŞ konfederasyonu adına kadın çalışmaları faaliyetleri hakkında sunum  yaptı. Karşılıklı soru cevap yapılmasının ardından toplantı sona erdi.

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR