EMEKÇİ ŞEHRİ KARABÜK’TE EMEKÇİYE SALDIRI GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

EMEKÇİ ŞEHRİ KARABÜK’TE EMEKÇİYE SALDIRI GERÇEKLEŞTİ


ÜYEMİZ ZEKERİYA ÇAKIR DARP VE ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ


Karabük’te kurulu bulunan ve sendikamız Öz İplik İş’in örgütlü olduğu Gürmen Tekstil’de ( Ramsey) çalışan üyemiz Zekeriya Çakır, rakip sendika ile bağlantılı kişiler tarafından 17 Temmuz gecesi yalan söylenerek ve iyi niyeti suiistimal edilerek evinden çıkması sağlandı. İsteği dışında bir yere götürülen Çakır, burada darp edildi ve ayrıca ölümle tehdit edildi. Çakır darp raporu alarak şikâyetçi oldu.

Konuyla ilgili olarak 20 Temmuz 2022 tarihinde Karabük İl Başkanlığımızda gerçekleştirdiğimiz basın toplantısına, Genel Sekreterimiz Samet Ceylan, Karabük İl Başkanımız Yavuz Bayıryol, Örgütlenme Uzmanımız Sedat Çetin, Gürmen Tekstil (Ramsey) işyeri sendika baştemsilcimiz Yetkin Altınsoy, işyeri sendika temsilcimiz Aziz Akçaala, darp edilen üyemiz Zekeriya Çakır ile çok sayıda basın mensubu  katıldı.

Saldırıya uğrayan Zekeriya Çakır basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Ben darp edildim, beni evden aldılar, tenha yere götürdüler. Ben hayatımı da kaybedebilirdim. Sendikadan istifa etmem konusunda bana pala gösterildi. ‘Ya Öz İplik İş Sendikasından istifa edeceksin, ya da seni bırakmayacağız’ denildi. Bu olaydan sonra ailece çok yıprandık. Olaydan sonra beni aldıkları arabanın plakasının 06 olduğunu hatırlıyordum. Bunu da emniyete bildirdim. İşçi arkadaşlarım bu malum sendikanın gerçek dışı uydurmalarına inanmasınlar. Ben bunun en açık örneğiyim” dedi.

Karabük İl Başkanımız Yavuz Bayıryol burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Emekçilerle var olmuş güzel ilimiz ne yazık ki kendini bilmez bir zorbanın çirkinliğine sahne olmuştur. Karabük’te kurulu bulunan Gürmen Tekstil-Ramsey de çalışan üyemiz, yalan söylenerek, iyi niyeti suistimal edilerek evinden çıkarılmış, darp ve tehdit edilmiştir. Bu çirkinliği şiddetle kınıyoruz. Elbette kendini bilmez bu zorbanın yaptığını yanına kar kalmayacaktır. TEKSİF sendikasında görevli olan kişi veya kişilerin içinde bulunduğu 06 plakalı araç ile dışarıdan organize edildiği açık ortada olan bu çirkin girişimle ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Söz konusu kişi ve kişiler, yüce yargı önünde hesabını verecektir. Darp eden şahısın TEKSİF Sendikasında görevi bulunmaktadır. Sendikamızın işçiler tarafından tercih edilen sendika olması gerçeğini örtme çabası içinde olanlar tarafından maalesef bu çirkin olay gerçekleştirilmiştir. ” dedi.

ÖZ İPLİK İŞ’in uzun çalışmalarla ilk kez sendikal örgütlenme gerçekleştirdiği Gürmen tekstilde TEKSİF’in gerçeğe uymayan söylem ve propagandalarla iş barışını bozduğunu ve zorbalığa varan uygulamalarla işçileri yıldırmaya çalıştığını belirten Yavuz Bayırol, “Darp edilen üyemizin daha önce TEKSİF sendikasına üye iken, malum sendikanın gerçek dışı söylem ve yanlışlarını fark edip Öz İplik İş’e üye olması ve böyle bir saldırıya maruz kalması tesadüf değildir.” diye konuştu.

-“Bizce malum kişiler ve onları sahaya sürenlerin meşrebi ortaya dökülmüştür”

Saldırının peşini bırakmayacaklarını ve her türlü hukuki girişimi yürüttüklerini belirten Yavuz Bayıryol, “Türkiye’nin her bir köşesinde irtifa kaybedenlerin çırpınışları, doğrudan uzak çarpıtmalarına emekçiler pirim vermemiştir. Gözünü hırs bürüyen kişiler sonunda işi zorbalığa dökmüşlerdir. Ancak bilmeliler ki, ÖZ İPLİK İŞ 43 bin üyeli bir ailedir, sadece üyelerini değil her bir emekçiyi kardeşi görmektedir.  Üyemize yapılan saldırı emek mücadelesine saldırıdır. 43 bin ÖZ İPLİK İŞ üyesi ve bütün gerçek emekçi kardeşlerimizle birlikte arkadaşımızın arkasındayız. Bu son olay, bizce malum bu kişilerin ve onları sahaya sürenlerin meşrebini ortaya dökmüştür. Herkesin kiminle yol yürümeye çalıştığı ayan beyan ortadadır.

Emekçilere karşı zorbaları tutanlar, zorbaları sahaya sürenleri, gözleri olduğu halde görmezler ama bir kez daha kiminle yol yürümeye çalıştıklarını görmeye çağırıyoruz. Emekçi kardeşlerimize, Karabük’ün bütün bileşenlerine, basınımıza bu çirkinliği yapanları şikâyet ediyoruz” dedi.

-Yetki ÖZ İPLİK İŞ’te

TEKSİF’in her türlü sendikal gelenek ve yalan-yanlışlarla, gerçeğe uygun olmayan propagandayla yürüttüğü saldırının emek mücadelesine zarar vermekten başka bir şeye yol açmadığını, Gürmen Tekstil emekçilerinin ÖZ İPLİK İŞ’e güvendiğini belirten Bayıryol, “Hırsı aklının, vicdanının önüne geçmiş bu kişiler bütün zorbalar gibi kaybetmiştir, gelecekte de kaybedeceklerdir. Sadece Karabük’te değil, Türkiye’nin dört bir yanında emekçilerin katılımıyla ÖZ İPLİK İŞ işkolunun en büyük sendikası olma aşamasındadır. Gürmen Tekstilde de yetki ÖZ İPLİK İŞ’tedir, gözünü hırs bürüyen zorbaların her türlü çabası boşa çıkmıştır.

ÖZ İPLİK İŞ emek ve hak mücadelesi veren, yiğit emekçilerin sendikasıdır, yiğit emekçiler Türkiye’nin her bir köşesinde ÖZ İPLİK İŞ’e üye olmaktadır. Sendikamız iş kolunun en fazla üyeye sahip olma aşamasındadır” dedi.

Genel Sekreterimiz Samet Ceylan ise, yargıya intikal eden saldırıyla ilgili her türlü yasal mücadelenin yapılacağını vurgulayarak, “43 bin üyesi olan Öz İplik İş Sendikası olarak bu olayı kınıyoruz. Sendikaya üye olmak ve üyelikten ayrılmak anayasal bir haktır. kimseye böyle bir zorbalık yapılamaz. Biz bu olayı kınıyoruz. Karabük halkı da bu kişilerin gerçek yüzünü gördüler. Bu olay teksif sendikasının aracıyla yapılmış bir olay” dedi. 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR