''GENÇ KADIN EMEKÇİLERİNİN YAYGIN ÖĞRENME YOLUYLA GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ'' || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

''GENÇ KADIN EMEKÇİLERİNİN YAYGIN ÖĞRENME YOLUYLA GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ''


Proje Kapanış Etkinliği Gerçekleştirildi


Konfederasyonumuz HAK-İŞ  tarafından Erasmus+ programı kapsamında yürütülen “Genç Kadın Emekçilerin Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi Projesinin” ikinci aşama eğitim programı ve kapanış toplantısı 4-8 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

HAK-İŞ Genel gerçekleştirilen projenin ikinci aşama eğitimleri ve kapanış toplantısına HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, Proje Koordinatörü ve HAK-İŞ Genel Sekreteri Eda Güner, Bulgaristan Taşıma İşçileri Federasyonu (FTTUB), Fransa COJEB International, Arnavut Emek Hakları Merkezi (CLR-AL) temsilcileri, projenin yerel ortağı Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi temsilcileri, akademisyenler, HAK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı sendikaların temsilcileri,  HAK-İŞ uzmanları, basın mensupları katıldı. Faaliyete sendikamızı temsilen Sürdürülebilirlik ve Eğitim Birim Sorumlusu Gizem Aktürk Yurduseven, Basın Personeli Fırat Can Ballıktaş katıldı. 

5 gün süren eğitim programının ilk günü HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve HAK-İŞ Genel Sekreteri Eda Güner’in açılış konuşmalarıyla başladı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, düzenlenen programının açılışında yaptığı konuşmada, genç kadın emekçilere yönelik yürütülen projeler ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arslan, “HAK-İŞ olarak proje yapmak konusunda iddialı bir örgütüz. HAK-İŞ, gerek AB fonlarından, gerek ülkemizde Ulusal Ajans başta olmak üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve çeşitli kurumlardan proje karşılığı destek alan ve bugüne kadar yaptığı faaliyetlerle Türkiye’de ve uluslararası arenada en önde yer alan bir konfederasyondur. 100’ün üzerinde projeyi başarılı bir şekilde sonuçlandırmış bir konfederasyon olarak, her projemizin sürdürülebilir olması bizim açımızdan çok kıymetli” diye konuştu.

Proje Koordinatörü ve HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Sekreteri Eda Güner ise konuşmasında, bir yılı aşkın süredir başarıyla sürdürülen projenin en önemli çıktısı olan eğitim programında bir araya geldiklerini ifade ederek, “HAK-İŞ olarak her zaman uluslararası ortaklıklara çok önem veren ve başarı ile uygulayan bir kuruluş olduk. Bu projemiz de bu ortaklıklarımızın en güzel örneklerinden birisi. Bugün burada Arnavutluk, Fransa, Bulgaristan ve ülkemizden birçok katılımcımızla bir aradayız. Projemizde kıymetli akademisyenlerimiz ve HAK-İŞ uzmanlarımız ile eğitim modüllerinin uygulamasını bugün burada gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Prof. Dr. Ali Yazıcı tarafından ise ''İşin Geleceği ve Sendikal Hareket'' konusunda katılımcılara bilgi verildi.

İkinci gün 'Merita Jegeni Yıldız tarafından 'Avrupa Birliği'nde Endüstriyel İlişkiler Sistemi'', Dr. Neşe Yıldız tarafından ise  ''Türkiye ve Avrupa Birliği İşgücü Piyasasında Kadınların Güçlendirilmesi'' ve ''Türkiye ve Avrupa Birliği'nde Sosyal Diyalog'' konularında bilgi verildi.

Üçüncü gün Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın tarafından ''Dünya'da Avrupa Birliği'nde ve Türkiye'de Gençlik'' ve ''Sivil Toplum Kuruluşlarının Gençlik Çalışmalarındaki Rolü ve Aktif Vatandaşlık'' konularında bilgi verildi.

Rıdvan Günay tarafından ise ''Genç Çalışanlar İçin Mesleki Yeterliliğinin Önemi'' konusunda bilgi verildi. Proje kapsamında aynı gün, 'Mesleki Yeterlilik Kurumu'na ziyaret gerçekleştirildi.

Dördüncü gün program, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız'ın açılış konuşmasıyla başladı. Yıldız Açılış konuşmasında: “Bu proje ile kapsamlı eğitimler, dokümanlar ile teknoloji ile bağlantı kurmayı, diyaloğu başarmayı ve olabildiğince kurum ziyaretleri yapmayı, ülkeler arasında etkileşimi ve farklılıkları paylaşabilmeyi başarmış bulunuyoruz. Bu projemizin bir model olmasını diliyorum” dedi.

Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın tarafından ise  ''Gençlik Politikaları ve Gençlerde Sendikal Örgütlenme'' konusunda katılımcılara bilgi verdi.

HAK-İŞ İdari Müdürü Gökhan Recep Bişkin ise  ''Gençler İçin Sendikal İletişim ve Temsil Gücünün Kazandırılması'' konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Beşinci ve son gün HAK-İŞ Uzman'ı Elif Yıldırım tarafından “HAK-İŞ Boyutuyla Genç Çalışanlar İçin Yeterlilik ve Yetkinlik'' konusunda bilgi verildi.  Programın kapanış konuşmasını ise HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan yaptı. Arslan: “Kapanış programlarımız bazen keyifli olurken bazen de hüzünlü oluyor. Keyifli bir projede buluştuk, güzel anlar yaşadık. Başarılı bir projeyi daha tamamlamak, yeni bilgiler, yeni dostlar, yeni işbirlikleri edinmek, yeni hedefler ortaya koymak adına güzel adımlar attık. Bugün yaklaşık 1,5 yıldır değişik ülkelerde bu faaliyetleri sürdüren arkadaşlarımız için ise ayrılık vakti geldi. Bu da projemizin hüzünlü tarafı. İnşallah başka projelerde yine bir arada olacağız” diye konuştu.

HAK-İŞ’in Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında yürüttüğü, “Genç Kadın Emekçilerin Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında düzenlenen eğitim programı ve kapanış etkinliği tüm katılımcılara sertifika takdiminin yapılması ve  toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Detaylar; https://hakis.org.tr/

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR