GENEL BAŞKANIMIZ RAFİ AY ATV’YE KONUŞTU || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

GENEL BAŞKANIMIZ RAFİ AY ATV’YE KONUŞTU


Genel Başkanımız Rafi AY, ATV Ana Haber’de “Asgari Ücret” Konusunu Değerlendirdi


Genel Başkanımız Rafi AY, ATV Muhabiri Kübra Pamukçuoğlu’na sendikamızın asgari ücret konusundaki görüşlerini dile getirdi. 21 Kasım 2022 tarihinde sendikamız Genel Merkezinde gerçekleşen röportaj görüşmesinde Basın Yayın Daire Başkanımız Didem Demir de bulundu.

Genel Başkanımız Rafi AY, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Enflasyon üzerinde bir artış bekliyoruz”

Asgari ücrette enflasyon ve enflasyon üzerinde bir artış beklentisi hem bizde hem de işçilerde oluşmuş durumda. Bu muhtemelen enflasyonun da işçi ve çalışan üzerindeki verdiği sıkıntıyı bir nebze de gidermiş olacaktır diye düşünüyorum.  İşçinin enflasyona ezdirilmemesi için geçtiğimiz yıl bununla ilgili bir gelişme yaşandı. Daha önce bir yıllık olarak belirlenen asgari ücret kanun değişikliğiyle altı aylık olarak belirlendi. Belki de enflasyona ezdirmemek için asgari ücreti yıllık asgari ücret, aylık olarak asgari ücret farkları da yansıtılabilir. Hatta yine geçen yıl da konuşulmuştu üç aylık fark da olabilir. Üç ayda bir tekrar enflasyona bu endeks de edebilir. Çünkü biliyorsunuz asgari ücret en temel ücret, en alt ücret. Doğal olarak diğer ücret birimlerini ve baremlerini de asgari ücret belirliyor. Asgari ücret de eğer ki bu sistemi getirirseniz diğer ücretleri de ona eşitleyerek hiçbir şekilde çalışanın kaygı içinde olmamasını sağlarsınız diye düşünüyoruz.

“Biz işçiler, kendi ücretimizi belirleyemediğimiz için asgari ücrette ki artış çok önemli”

Total maliyet içerisinde, işçilikte bir maliyet. Ama işverenin bir avantajı var. İşverenler teşvikten de yararlanabiliyor, ürettikleri ürünleri de arttırabiliyor. Ama biz bordrolular yani biz işçiler, çalışanlar kendi ücretimizi belirleyemediğimiz için doğal olarak asgari ücrete dönüp bakıyoruz. Elbette ki sanayinin de korunması gerekir. Ama burada temel olan emekçinin korunması. Emekçi korunursa zaten sanayiyi de her şeyi korumuş olursunuz. Bu bakış açısıyla bakılırsa bence hedefe doğru bir şekilde yürümüş oluruz.

“Bizi enflasyona ezdirmeyecek bir asgari ücret belirlenmesini istiyoruz”

Hayatımızın her alanında denge muhakkak önemli. Ama şu enflasyonist sistemde en çok ezilen maalesef emekçiler oldu. O anlamda işverenlerinde bunu biraz daha gözeteceğini umarak o masada daha da pozitif yaklaşacaklarına inanıyorum. Biz işçi temsilcileri olarak talebimizi buradan bir kez daha tekrar iletiyoruz. Bizi enflasyona ezdirmeyecek, sadece var olan değil gelecek enflasyona ezdirmeyecek bir asgari ücret belirlenmesi en büyük talebimizdir. Emeği ve emekçiyi korursak o denge zaten kendiliğinden kurulmuş olur.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR