HAK-İŞ ÖNCÜLÜĞÜNDE 1 MAYIS'I 81 İLDE MEYDANLARDA COŞKUYLA KUTLADIK || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

HAK-İŞ ÖNCÜLÜĞÜNDE 1 MAYIS'I 81 İLDE MEYDANLARDA COŞKUYLA KUTLADIK


HAK-İŞ, 1 Mayıs’ta Türkiye’nin 81 İlinde Coşkuyla Meydanlarda1 Mayıs Bildirisi Okudu


HAK-İŞ olarak 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma gününü İstanbul Taksim’de ve Türkiye’nin 81 ilinde meydanlarda coşkuyla kutladık.

1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve bağlı sendikalarla birlikte İstanbul Taksim’de ve Türkiye’nin 81 ilinde meydanlarda coşkuyla 1 Mayıs bildirisi okuyarak kutladık.

Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Başkanı  Mahmut Arslan, Kazancı Yokuşu’nda yaptığı açıklamada, 1 Mayıs’ın 136 yıldır kutlanıldığına dikkat çekerek, “Bugün 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Taksim’deyiz. Bu mekân bundan tam 45 yıl önce bir kaosun, bir katliamın, bir ihanetin olduğu yerdir. 1 Mayıs için bu alanı dolduran emekçiler ne yazık ki kirli, ihanet dolu bir organizasyonun, komplonun kurbanı edilmişlerdir. Birlik, mücadele dayanışma gününü kardeşçe, dostça, birlik beraberlik içinde kutlayan işçiler bir provokasyonla bu alanda sıkışmış ve 34 emekçi hayatını kaybetmiştir. Aradan 45 yıl geçmesine rağmen bu ihanetin failleri bulunamamıştır. Bu organizasyonda ülkemizi 12 Eylül 1980 darbesine götüren sürecin başlangıcı olmuştur” hatırlatmasında bulundu.

Şube, Bölge, İl, İlçe Başkanlarımız illerinde bulunan valiliklerin belirlediği alanlarda toplanarak bildiriyi kamuoyu ile paylaştı. Okunan bildiride taleplerimiz ve önerilerimiz dile getirildi.

Detaylar; https://hakis.org.tr/

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR