HAK-İŞ’TEN İSVEÇ BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE KINAMA EYLEMİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

HAK-İŞ’TEN İSVEÇ BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE KINAMA EYLEMİ


İsveç Büyükelçiliği Önünde Düzenlenen Basın Açıklamasına Katıldık


Konfederasyonumuz HAK-İŞ tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin Stokholm Büyükelçiliği yakınlarında Yüce Kitabımız Kur-an’ı Kerim’in yakılması girişimi ve Stokholm kentinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız ve Türk Bayrağına yönelik terör örgütü tarafından yapılan provakatif eylemleri protesto etmek amacıyla İsveç’in Ankara Büyükelçiliği önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

27 Ocak 2023 tarihinde, İsveç’in Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan HAK-İŞ heyeti adına, Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından basına açıklamalarda bulunuldu. Arslan, “Milli ve manevi değerlerimize yapılan bu alçakça  saldırıya, ifade özgürlüğü kapsamında izin veren İsveç Hükümetini  protesto ediyoruz. Söz konusu saldırıları ve eylemleri yapan ve yardımcı olanlarla ilgili her türlü hukuki girişimin yapılarak en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Genel Sekreteri Eda Akbulut, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı basın açıklamasına sendikamızdan Genel Başkan Yardımcılarımız Muzaffer Birdoğan, Engin Doğan, Genel Merkez Daire Başkanları ile merkez çalışanları katılım sağladı.

Basın açıklamasının ardından HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan başkanlığındaki heyet tarafından İsveç’in Ankara Büyükelçiliği önüne “ Özgürlük Değil, Nefret Suçu” yazılı siyah çelenk bırakıldı.

Detaylar; www.hakis.org.tr

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR