ILO C190 SAYILI ŞİDDET ve TACİZ SÖZLEŞMESİ TEMELİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM TAMAMLANDI || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

ILO C190 SAYILI ŞİDDET ve TACİZ SÖZLEŞMESİ TEMELİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM TAMAMLANDI


Şiddete Sıfır Tolerans Politika Belgesi ve Uygulama Stratejisi Geliştirme Eğitimi Gerçekleşti


ILO C190 Sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi Temelinde Şiddete Sıfır Tolerans Politika Belgesi ve Uygulama Stratejisi Geliştirme Eğitimi 23-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında sendikamızın genel merkezinde gerçekleştirildi.

Sendikamız tarafından uygulamaya konulacak olan “Şiddete Sıfır Tolerans Politika Belgesi’nin ILO C190 ışığında  hazırlanması ve uygulama sürecine teknik katkıda bulunması hedefiyle gerçekleşen eğitime, Sosyal Diyalog Platformunun paydaşları olan kamu kurumlarından işçi ve işveren sendikalarından, marka temsilcilerinden ve üniversitelerden akademisyenler katıldı.

Eğitimde Sosyal Diyalog Platformu paydaşlarından; Genel Başkanımız Rafi AY, Genel Başkan Yardımcılarımız Muzaffer Birdoğan ve Engin Doğan, Kadın Komitesi Başkanımız Fulya Pınar Özcan ve Genel Merkez Uzmanlarımız, ILO Türkiye Ofisinden Kıdemli Program Yöneticisi Ebru Özberk Anlı, Toplumsal Cinsiyet ve Sosyal Diyalog Yöneticisi Ayşe Emel Akalın, Pelin Asena Özcan ve İzgi Güngör, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Avukat Umut Çiftçi, ÇSGB Çalışma Genel Müdürlüğü Çalışma Uzmanları Hamza Karakoyunlu ve Safiye Özdemir, Adalet Bakanlığı Adli Destek Mağdur Hizmetleri Dairesi Tetkik Hâkimi Melek Arslan ve Sosyal Çalışmacı Didem Özdemir, ASHB Aile ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Meryem İlendemli, Ankara Barosu Gelincik Merkezinden Banu Çiftçi, Rabia Çakmak, Melis Karalı, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) Av.Buse Elmas, Disk Tekstil Sendikasından Dilek Yüksel, INDITEX’ten Proje Yöneticisi Mehmet Özveren ve Sevgi Erişen Aygül, H&M’den Sosyal Gelişim Uzmanı Erdoğan Şekerci ve Sürdürülebilirlik Geliştirme sorumlusu Bengi Kan, Dokuz Eylül Üniversitesinden Doç. Dr. Ceyhun Güler, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden Dr. Seher Demirkaya yer aldı.

ILO C190 Sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi Temelinde Şiddete Sıfır Tolerans Politika Belgesi ve Uygulama Stratejisi Geliştirme Eğitiminin ilk oturumunda Genel Başkanımız Rafi AY’ın açılış konuşmasının ardından ILO Türkiye Ofisi Kıdemli Program Yöneticisi Ebru Özberk Anlı eğitimin amacına yönelik bir sunum yaptı ardından Kadın Komitesi Başkanımız 10 Mayıs 2019’da başlayan ve günümüze kadar devam eden Sosyal Diyalog Platform toplantıları hakkındaki sunumunun ardından ILO Türkiye Ofisi Toplumsal Cinsiyet Analisti Dr. Ayşe Emel AKALIN da Uluslararası Çalışma Standartları ve Kadın istihdamı konusunda bir sunum yaptı. Oturumun devamında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan GÜLLÜ tarafından ise ILO C190 Kapsamı, Önemi ve Şiddet ve Taciz ile Mücadelede Rolü konusunda katılımcılar bilgilendirildi.

İkinci oturumda Doç. Dr. Ceyhun Güler ve Dr. Seher Demirkaya tarafından Sosyal Diyalog Platformu paydaşlarına ILO C190 Işığında Şiddete Sıfır Tolerans Politika Belgesinin nasıl hazırlandığına dair gruplar halinde uygulamalı olarak eğitim verildi. Eğitimde katılımcılara politika belgelerinin önemi ve rolü, politika belgesinin temel çerçevesi, politika belgesinde amacının yazılması, şiddet ve tacizin tanımlanması gibi önemli konularda deneyimler kazandırıldı ve eğitimin sonunda grup temsilcileri tarafından geliştirilen politika belgelerinin sonuç çıktıları paylaşıldı.

Programın ikinci gününde Avukat Umut Çiftçi tarafından Sosyal Diyalog Plaformu paydaşlarına Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacize Yönelik Başvuru ve Destek Mekanizmalarını temel alan ILO Türkiye Ofisi Tarafından Geliştirilen Modelin Sunulması üzerine bir sunum yaptı ve sunumunda İş Yerinde Şiddet ve Tacizin Olumsuz Etkileri, Şiddet ve Taciz Konusunda Ulusal Mevzuat ve Başvuru Mekanizmaları ve Etkin ve Koruyucu Şikayet Mekanizmaları hakkında önemli bilgiler paylaşıldı ve ardından katılımcıların da dahil olduğu interaktif tartışmalarla eğitim tamamlandı.

Eğitim programının sonunda ILO C190 Sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi Temelinde Şiddete Sıfır Tolerans Politika Belgesi ve Uygulama Stratejisi Geliştirme Eğitimine katılan katılımcılara ILO tarafından hazırlanan katılım sertifikaları Genel Başkan Yardımcımız Muzaffer Birdoğan ve Avukat Umut Çiftçi tarafından takdim edildi. Eğitim toplu  fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR