ILO TARAFINDAN DANIŞMA KOMİTE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

ILO TARAFINDAN DANIŞMA KOMİTE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Toplantıya Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz ve Kadın Komite Başkanımız Fulya Pınar Özcan katıldı.


Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)tarafından yürütülen kadınlar için daha çok ve daha iyi işler II.programı kapsamında gerçekleşen 4. danışma komite toplantısı 19 Aralık 2023 tarihinde Ankara’da gerçekleşti. Toplantıya sendikamızı temsilen Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz ve Kadın komite başkanımız Fulya Pınar Özcan katıldı

İsveç Ankara Büyükelçiliği mali desteğiyle yürütülen #esitizberaberiz programı kapsamında Programın izleme mekanizması işlevi gören 4. Danışma Komitesi Toplantısında 2023 yılında yapılan çalışmalara ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu ve gelecek faaliyetlere yön verecek fikirler paylaşıldı. 

Açılış konuşmaları bölümünde İsveç Ankara Müsteşarı Nasrin Pourghazian, çalışma hakları ve insana yakışır iş konusunda kadınların da dahil edildiği sistematik bir yaklaşımın, sürdürülebilir bir ekonomik büyüme için temel önemde olduğunu belirtti.

Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Suat Dede ise ülkemizin istihdam politikalarına yön veren 2014-2023 dönemi Ulusal İstihdam Stratejisinin 2023 sonu itibariyle tamamlanacağını 2024-2028 dönemi İstihdam Stratejisi hazırlık çalışmalarının ise Bakanlık  koordinasyonunda başlatıldığını ifade etti.

Çalışma hayatındaki değişim-dönüşüm dikkate alınarak hazırlanacak olan Strateji'de, kapsayıcı istihdamın geliştirilmesi anlayışı çerçevesinde, tüm kadınların ekonomik-sosyal hayata katılımını artırmak için hedef ve eylemlere yer verileceğinin de altını çizdi

ILO Ankara Kıdemli Program Yöneticisi Ebru Özberk Anlı, Program ekibinden Ayşe Emel Akalın, Nergis Calbay ve İzgi Güngör de  “Kadınlar için Daha Çok ve Daha İyi İşler Programı” ve Program kapsamında 2023 yılında yapılan çalışmalar, kaydedilen ilerlemeler ve planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Konfederasyonumuzu temsilen söz alan Hak İş Kadın komite başkan yardımcısı Yağmur Açıkalın konfederasyonumuz Hak İş ve bağlı sendikalarının şiddet ve tacizin önlenmesine yönelik yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR