INDITEX - TÜRKIYE VE DOĞU AVRUPA BÖLGE TOPLANTISI AY BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

INDITEX - TÜRKIYE VE DOĞU AVRUPA BÖLGE TOPLANTISI AY BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİ


Inditex - Türkiye Ve Doğu Avrupa Bölge Toplantısı, Inditex Küresel Komitesi Türkiye Ve Doğu Avrupa Bölge Temsilcisi Olan Genel Başkanımız Rafi Ay’ın Başkanliğinda Gerçekleşti


INDITEX - Türkiye ve Doğu Avrupa Bölge Toplantısı, 12 Eylül 2024 tarihinde online olarak zoom platformu üzerinden gerçekleşti. INDITEX Küresel Komitesi Türkiye ve Doğu Avrupa Bölge Temsilcisi Genel Başkanımız Rafi Ay’ın Başkanlığında Romanya Tekstil İşçileri Federasyonu Başkanı Dan Năstase, FLI Podkepa Sendikası Başkanı Rositsa Nikolova Ivanova ve Türkiye’den Sendikamız Öz İplik İş Uluslararası İlişkiler Sekreteri Fulya Pınar Özcan, Teksif-Deriteks Uluslararası İlişkiler Uzmanı Şeyda Çelikel, DİSK Tekstil Sendikası Uluslararası İlişkiler Uzmanı Haluk Deniz Medet katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan INDITEX Küresel Komitesi Türkiye ve Doğu Avrupa Bölge Temsilcisi Genel Başkanımız Rafi Ay, 2024 yılı aktivite planı çerçevesinde yürütülen faaliyetleri sendika temsilcileriyle paylaştı ve 2025 yılı aktivite planının önemine işaret etti. AY, Ekim ayı içerisinde İspanya’da Indıtex’in Genel Merkezine yapacağı ziyaret kapsamında INDITEX Küresel Komitesi Türkiye ve Doğu Avrupa Bölgesinin görüş ve önerilerini Indıtex yetkilileriyle paylaşacağının altını çizdi. Ardından Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan, 2024 aktivite planında yer alan eğitimler ve iş yerleri ziyaretleri hakkında genel bilgi verdi ve 2024 yılı içerisinde tamamlanması gereken iş yeri ziyaretleri, şiddet ve tacize yönelik eğitimlerin verilmesi ve GFA eğitimlerinin tamamlanması noktasında  sendika temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunuldu.

2024 yılı içerisinde INDITEX Küresel Komitesinin Türkiye ve Doğu Avrupa Bölgesinde işyerlerinde Küresel Çerçeve Sözleşmelerinin önemine ilişkin eğitimler, C190’ın onaylanma sürecini hızlandıracak eğitimler ve işyerlerinde şiddet ve tacize yönelik eğitimlerin verilmesi noktasında yol haritasının belirlenmesi tartışıldı.

2025 yılı Aktivite Planının oluşturulmasında Romanya, Bulgaristan ve Türkiye’den toplantıya katılan sendika temsilcileri görüş bildirdi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR