INDITEX GENEL MERKEZİNDE KÜRESEL KOMİTE TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

INDITEX GENEL MERKEZİNDE KÜRESEL KOMİTE TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK


Inditex Küresel Komite Toplantısı İspanya’nın A Coruna Şehrinde Gerçekleşti


Inditex Küresel Komite Toplantısı 8-9 Ekim 2024 tarihlerinde İspanya’nın A Coruna şehrinde gerçekleşti. Toplantıya IndustriAll Küresel Sendika Tekstil, Hazır Giyim ve Deri sektör direktörü Christina Hajagos’un ve Industriall bölge uzmanlarının yanı sıra Bangladeş, Tunus, Kamboçya, Endonezya, Brezilya, İspanya, Hindistan’dan küresel komite üyelerinin katıldığı Doğu Avrupa ve Türkiye bölgesini temsilen genel başkanımız Rafi AY ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan katıldı.

Toplantıda öncelikler ve ihtiyaçlar ile her bir bölgedeki aktivite planına ilişkin durum gözden geçirildi ve 2025 aktivite planlarına ilişkin görüş ve öneriler alındı. 8 Ekim tarihinde gerçekleşen toplantıda sendika temsilcileri 9 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Inditex temsilcilerinin katıldığı toplantıya hazırlık yapıldı.

Genel Başkanımız Rafi AY toplantıda söz alarak iş birliği içinde şeffaf bir süreç izlediğimizi ve koordinasyon komite üyesi olarak 2024 yılı planlarının uygulanması için de sürece dahil olarak küresel komite üyelerinin yönlendirilmesi konusunda da iletişim kanallarını aktif olarak kullandığımızı belirtti. Türkiye’de, Bulgaristan ve Romanya’daki sendikaları temsilen Inditex ile çözüm sürecinde yaşanan sıkıntılardan ve Inditex ile özellikle tedarikçilerinde yaşanan olumlu ve olumsuz durumları Inditex yetkilileriyle paylaştı. Türkiye’de üretimin güçlenmesinin işçiler için önemine değindi.

Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan ise Doğu Avrupa ve Türkiye kümesinde her bir aktivite planı için gerçekleştirilen faaliyetleri, bu faaliyetleri gerçekleştirirken yaşanan sıkıntıları ve her faaliyetin faydalarını Inditex yetkilileriyle paylaştı. 2025 yılı içinde küme olarak alınan kararları Inditex ile paylaştı.

Bütün kümelerin faaliyetlerini paylaşması ve 2025 faaliyetlerinin tartışılmasının ardından toplantı sona erdi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR