INDITEX KÜRESEL KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

INDITEX KÜRESEL KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ


Genel Başkanımız Rafi AY Inditex Küresel Komitesi Toplantısına Katıldı


Inditex Küresel Komitesi Toplantısı 5 Temmuz 2022 tarihinde video konferans yöntemiyle gerçekleşti. Toplantıya Sendikamızı, Doğu Avrupa bölgesini ve Türkiye’yi temsilen Genel Başkanımız Rafi AY ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Pınar Özcan, Industriall Küresel Sendikayı temsilen Christina Hajagos ve Kuvvet Lordoğlu İspanya CCOO sendikasını temsilen Victor Garrido ile Afrika, Amerika, Asya, Batı Avrupa’dan Tekstil, Hazır Giyim ve Deri sektörlerinde örgütlü sendikaların başkan ve uzmanları katıldı.

Toplantıda ilk olarak Global Koordinatör Victor Garrido açılış konuşması yaptı. İkinci bölümde öncelikler, ihtiyaçlar ile birlikte her kümedeki eylem planlarına ilişkin katılımcılar bilgi verdi. Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Pınar Özcan Türkiye ve Doğu Avrupa bölgesinde Küresel Çerçeve Sözleşme anlaşmalarına ilişkin Inditex tedarikçilerinin bilgilendirilmesi, ILO 190 sayılı sözleşmenin kabul edilmesine yönelik çalışmaların yapılması, şiddet ve tacizin ortadan kaldırılmasına yönelik eğitim çalışmalarının yapılması konusunda hedefler olduğunu ve bu konularla ilgili bir çalışma başlatılacağını belirtti. Sendikamızın Sosyal Diyalog Platformu kurduğunu ve bu platformda sektördeki sendikaların, ILO’nun ve Industriall Küresel Sendikanın katılımıyla önemli bir çalışma başlatıldığını söyledi.

Toplantının bir sonraki gündem maddesi olarak her kümenin durumu ve vakalarına ilişkin durum güncellemesi görüşüldü. Genel Başkanımız Rafi Ay, Türkiye’deki ve kümedeki mevcut durumla ilgili bilgiler paylaşarak özellikle yetki konusunda işverenler tarafından yapılan itirazların örgütlenmeyi ciddi anlamda sekteye uğrattığını, Inditex’in tedarik zincirlerinde özellikle alt taşeronlarla ilgili konuya müdahale sürecini hızlandırmaları gerektiğinin altını çizdi.
 

Uygulama protokolü, fabrikalara ve tedarikçilere erişim prosedürü ve IndustriALL Küresel ve Inditex arasındaki Küresel Çerçeve Anlaşmasının imzalanmasının 15. yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleşecek faaliyetlerin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR