INDUSTRIALL AVRUPA İCRA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

INDUSTRIALL AVRUPA İCRA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ


Genel Başkanımız Rafi AY Industriall Avrupa İcra Kuruluna Katıldı


IndustriALL Avrupa İcra Kurulu toplantısı 30 Mayıs 2023 tarihinde Yunanistan’ın Selanik şehrinde gerçekleşti. Toplantıya Genel başkanımız Rafi Ay ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan katıldı.

İcra Kurulu Toplantısı IndustriALL Avrupa başkanı Michael Vassiliadis’in açılış konuşmasıyla başladı. Vassiliadis konuşmasında IndustriALL Avrupa Genel sekreteri Luc Triangle’ın şu anda ITUC’ün Genel Sekreter vekili olarak birçok görevi geçici olarak üstlendiğini belirtti. 2 yıl önce planlanan ancak gerçekleştirilemeyen bu toplantı için bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Gündemin ve 30 Kasım tarihinde gerçekleşen toplantı tutanakların onaylanmasının ardından Genel sekreter Luc Triangle, aktivite raporunu paylaştı.

Bu kapsamda Bartın’da 13 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği maden kazası için hayatını kaybedenlerin ailelerine yaptıkları ziyaretten ve 6 Şubat tarihinde 11 ili kapsayan deprem için Türkiye’ye gerçekleştirdikleri ziyaretten bahsetti. Aynı zamanda Ukrayna sendikaların icra kurulu üyesi olduklarını ve icra kuruluna katkılarının önemli olduğunu belirtti.

Enflasyonun düşürülmesi için gerçekleştirilen faaliyetleri de kapsamlı şekilde anlatan Triangle, ETUC kongresine ilişkin de bilgiler verdi. Avrupa seferberliğine ilişkin kabul edilen önergenin önemine dikkati çekti. Industriall Avrupa ve Industriall Küresel Sendika arasındaki iş birliğinin güçlendirileceğine ilişkin de bilgi verdi. Triangle, Industriall Avrupa’nın yeni binasının Eylül ayında hazır olacağını icra kurulu üyeleriyle paylaştı.

Toplantıda 31 Mayıs-1 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ara dönem konferansının gündemi ve 2023-2025 stratejik plan icra kurulu tarafından onaylandı. 

İcra kurulunda aynı zamanda adil geçiş, Yeşil Anlaşma Endüstriyel Planı, Sıkı işgücü piyasasını gevşetmek ve kıtlığı gidermek için işçilere, eğitime ve kaliteli işlere yatırım yapma aciliyeti, işçileri odağına alan Sürdürülebilir Havacılık, sektörel gelişmeler, yeni üyelikler, finansal ve organizasyonel konuların görüşülmesinin ardından icra kurulu toplantısı sona erdi.

İcra kurulu toplantısında Genel Başkanımız Rafi AY, Bulgaristan, Macaristan İtalya gibi ülkelerin liderleriyle ikili görüşmeler yaptı.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR