INDUSTRIALL GLOBAL MULTİNATİONAL KOMİTESİ (GMC) TOPLANTISI MADRİD’TE GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

INDUSTRIALL GLOBAL MULTİNATİONAL KOMİTESİ (GMC) TOPLANTISI MADRİD’TE GERÇEKLEŞTİ


Küresel Çok Uluslular Komitesi İlk Toplantısı Madrid’de Gerçekleşti


Industriall Küresel Sendika tarafından oluşturulan IndustriALL Global Multinational Komitesi (GMC) toplantısı 16-17 Mayıs 2024 tarihlerinde İspanya’nın başkenti Madrid’te gerçekleşti. 17 farklı ülkeden 26 delegenin yer aldığı komite toplantısına sendikamızı temsilen Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan katıldı.

Küresel Çok uluslu Şirket Komitesi (GMC) 2024 yılı stratejik hedefleri kapsamında IndustriALL Küresel Sendika federasyonunun küresel çerçeve sözleşmelerine İlişkin Kılavuz İlkelerinin Gözden Geçirilmesi, Müzakere Yetkisi Prosedürünün Geliştirilmesi, Kurumsal Kampanyalar yürütülmesi konularında çalışmaları görüşmek üzere toplanan komitede açılış konuşmasını Industriall Genel Sekreter Yardımcısı Christine Oliver yaptı. Oliver kurulan bu komitede birlikte çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Örgütlenme ve Kampanya Direktörü Walton Pantland Stratejik Kampanya pozisyonuna ilişkin bir dokumanın tanıtımını yaptı. Walton, Küresel çerçeve anlaşmalarının etkisi, izlenmesi, stratejik kampanyalar ve çeşitli sektörlerdeki zorluklar gibi konulara ilişkin bilgiler verdi.

Toplantıda, stratejik kampanyalar, otomotiv sektöründe örgütlenme zorlukları, küresel çerçeve anlaşmaları (GFA), IndustriAll Avrupa'nın Avrupa çerçeve anlaşmaları üzerindeki görevlendirme prosedürü, Zorunlu insan hakları durum tespit Avrupa Direktifi konusundaki güncel bilgiler ve komitenin gelecek çalışma öncelikleri hakkında çeşitli konuşmacılar sunum yaptı.

Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan da Öz İplik İş sendikası adına söz alarak tekstil, giyim, deri sektörlerinde Küresel Çerçeve Sözleşmelerinin önemini, yaşanan zorlukları vurguladı. Özcan, Kapasite oluşturma ve ortak bir metodoloji için koordinatör eğitiminin önemine vurgu yaparken küresel stratejik kampanyalara ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Sendikamızın Küresel çerçeve sözleşmelerini etkin bir araç olarak kullandığını belirten Özcan, gelecek adımlarla ilgili geliştirilmesi gereken alanlara ilişkin görüş ve önerilerimizi komiteyle paylaştı.

Toplantı sonrasında Mercedes fabrikasında UAW sendikasını desteklemek için acil bir çağrı için fotoğraf eylemi düzenlendi. Sürdürülebilir çalışma koşulları için küresel farkındalık için önemli adımlar atıldı.

Avrupa bölgesini temsilen yönetim kurulunda yer alan sendikamızın komiteye dahiliyetiyle Uluslararası markaların tedarik zincirinde sorumlu davranışlarının garantörü olan küresel çerçeve sözleşmelerin uygulanması, denetimi, geliştirilmesi konularında çalışmalarda aktif yer almaya devam edeceğiz.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR