INDUSTRIALL KÜRESEL SENDİKA KADIN KOMİTE TOPLANTISI GÜNEY AFRİKA’DA GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

INDUSTRIALL KÜRESEL SENDİKA KADIN KOMİTE TOPLANTISI GÜNEY AFRİKA’DA GERÇEKLEŞTİ


Toplantıya Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Katılarak Konuşma Yaptı


IndustriALL Küresel Sendika Kadın Komite Toplantısı, 18 Haziran 2023 tarihinde Güney Afrika’nın Cap Town şehrinde gerçekleşti. Toplantıya Kadın Komite Başkanımız Fulya Pınar Özcan ve Başkan Yardımcımız Aleyna Avcı katıldı.

Toplantı gündemi feminizmin  sendikaları değiştirmeye etkisi, IndustriALL Küresel Sendika ara dönem politika konferansına ilişkin hazırlık,  ara dönem konferansında dünya’da artan eşitsizliklerin ele alınması, örgütlenme yoluyla sendika gücü oluşturmak, şirketlere ve markalara yönelik stratejiler ve eylemler, adil geçiş ile geleceğimizi şekillendirmek konularında toplumsal cinsiyet perspektifi geliştirmek , güçlü, birleşik, hareketli ve toplumsal cinsiyete duyarlı bir IndustriALL Küresel Sendika inşa etmek, IndustriALL'un cinsiyete dayalı şiddet ve taciz, cinsiyetçilik ve kadın düşmanlığına ilişkin politikası konularından oluştu.

IndustriALL Küresel Sendikanın Avrupa’yı temsilen Cinsiyet Eşitliği Görev Gücü temsilcisi olan Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz ve Kadın Komitesi Başkanımız Fulya Pınar Özcan IndustriALL'un cinsiyete dayalı şiddet ve taciz, cinsiyetçilik ve kadın düşmanlığıyla mücadele politikasının ilk taslağını katılımcılarla paylaştı.

Kadına yönelik şiddet ve tacizle mücadelede tüm üye sendikaların kararlı ve ortak mücadele etmesinin önemine vurgu yaptı.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR