KADIN KOMİTESİ İL SORUMLULARI TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

KADIN KOMİTESİ İL SORUMLULARI TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ


Toplantıda Kadın Cinayetlerinin Son Bulması İçin Sesimizi Yükselttik


Sendikamız Kadın Komitesi İl Sorumluları Toplantısı 4-5 Ekim 2024 tarihlerinde Genel Başkanımız Rafi AY’ın katılımlarıyla Kızılcahamam Çam Hotel’de gerçekleştirildi.

Kadın Komite Başkanımız Fulya Pınar Özcan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya Genel Başkanımız Rafi AY, Genel Başkan Yardımcılarımız Muzaffer Birdoğan ve Engin Doğan’ın yanı sıra  Kadın Komite Başkan Yardımcılarımız Aleyna Avcı ve Arife Akay, kadın komite il sorumlularımız Ayşe Gün Keskin, Dilek Payhan, Saime Elma, Fadime Duğan, Nazmiye Şirin, Merve Deli, Gülşah Taş, Elif Anar, Aylin Demirsoy, İlknur Gümüşten, Dilek Yılmaz, Nesrin Yağmur, Özge Öden ve Giresun Kadın Komitesi İl Sorumlu Yardımcısı Elif Yıldırım katıldı.

Toplantı Kadın Komitesi üyelerimizin kendilerini tanıtmalarının ardından Genel Başkanımız Rafi AY’ın açılış konuşmalarıyla toplantı başladı. Genel Başkanımız Rafi Ay, kadın komitemizin il sorumlularına Dünya’da ve Türkiye’de tekstil sektöründe yaşanan sıkıntıları hakkında bilgi verdi. Kadın çalışmalarında örnek gösterilen sendika olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ay, daha fazla kadın üyeyi sendikamıza kazandırmanın kadınların sendikal haklardan yararlanmasının önemine vurgu yaptı

Ardından Kadın Komitesi Başkanımız Fulya Pınar Özcan, 2024 yılında gerçekleştirilen kadınlara yönelik faaliyetlere ilişkin kadın komitesi il sorumlularımıza bilgi verdi ve ardından 2024 yılı aktivite planı hakkında bölgelere göre  il sorumluları sunumlar yaptı. Sunumlarında il sorumluları her ilde gerçekleştirilen faaliyetler ve kadın üyelerimizin taleplerini ve ihtiyaçlarını paylaştı.

Toplantının son bölümünde Kadın Komitesi Başkanımız Fulya Pınar Özcan Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Cinsiyete Dayalı Şiddet ve tacizin önlenmesi konusunda il sorumlularına eğitim verdi ve ardından şiddet ve tacizin önlenmesi konusunda eğitici eğitimine katılan Çerkezköy Kadın Komitesi Sorumlusu Ayşe Gün Keskin eğitimlerle ilgili deneyimlerini aktardı.

Kadın komite il sorumlularımız toplantıda Çorlu'da kocası tarafından şiddete maruz kalarak acımasızca öldürülen üyemiz Elif Dim başta olmak  kadın cinayetlerinin son bulması için bir fotoğraf eylemi düzenledi. Kadın cinayetlerine son sloganlarıyla gün geçtikçe daha da artan kadın cinayetleri için  açıklamada bulundu.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR