KAYNAK İPLİK’İN ÖNÜNDE AÇIKLAMALARDA BULUNDUK || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

KAYNAK İPLİK’İN ÖNÜNDE AÇIKLAMALARDA BULUNDUK


Sendikal Özgürlük İçin Kaynak İplik’in Önünde Açıklamalarda Bulunduk


Uşak ve Denizli’de faaliyet gösteren Kaynak İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş. işçilerinin sendikalaşma özgürlüğü mücadelemize devam ediyoruz. Uşak  İl Başkanımız Esat Deniz Turan, 26 Ocak 2023 tarihinde Kaynak İplik önünde basına konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Kaynak İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş. uluslararası belge ve sözleşmelerin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve yasaların kendilerine tanıdığı hakkı kullanarak 2020 yılında sendikamız Öz İplik İş’e üye oldular.

Sendikalaşmayı engellemek adına sendikaya üye olan bazı işçilerin söz konusu dönemde işine son verildi. Kaynak İplik’te çalışan işçiler tüm baskı ve engellemelere rağmen, önemli bir mücadele verdi ve sendikamız Öz İplik İş fabrikada yasanın aradığı çoğunluğu sağladı.

Bu aşamada Kaynak İplik’te işten çıkarılan işçi kardeşlerimiz oldu, sendikamız işe iade davaları açtı ve kazandı. İşçiler de tekrar işlerinin başına döndüler. Denizli Kaynak İplik’te sendikamızın yetkisine işverenlikçe itiraz edilmiş, 7 Ekim 2022 tarihinde Denizli Mahkemesinde görülen dava, sendikamız lehine sonuçlanmıştır.

Sendikaya üye olmak ve üyelikten ayrılmak anayasal haktır. Sendikalaşmayı engellemek suçtur. İşçiler burada sendikamıza üye oldu. Anayasal haklarını kullandı. İşveren her türlü yolu denedi. Dava açtı. Mahkeme sendikamızı haklı buldu.

Kaynak İplik, Anayasanın 51. Maddesi ve 6356 sayılı yasanın 25. maddesi olan sendikaya üye olma özgürlüğü ihlal ediyor. Kaynak İplik yetkilileri söz konusu tutum ve davranışlarıyla Türk Ceza Kanunu’nun 118’nci maddesi kapsamında kamu davasına da konu olabilecek suç işliyor.

Buradan Kaynak İplik İşverenine Sesleniyoruz: Baskıcı, itirazcı tutumunuzdan vazgeçin. Sendikamız Öz İplik İş’i tanıyın. Bizimle birlikte yürüyen her işyeri büyüdü ve gelişti. Bu inadın taraflara hiçbir faydası olmayacaktır. Biz köklü bir sendikayız. 1978 yılından beri emek hareketi içinde kurduğumuz güçlü diyaloglarla varız.

Kaynak İplik yetkililerinin de sendikamızı tanımasını, sendikalaşma gerçeğini görmesini ve taleplerimizi kabul etmesini bekliyoruz. Biz çalışma barışının sağlanmasını istiyoruz. Sendikal haklara saygı gösterilmesini istiyoruz. Sürecin diyalog ile tatlıya bağlanmasını, En kısa zamanda yeni bir sayfa açarak işveren yetkilileriyle görüşmek istiyoruz.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR