MARKALARIN KATILDIĞI TOPLANTININ MODERATÖRLÜĞÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

MARKALARIN KATILDIĞI TOPLANTININ MODERATÖRLÜĞÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK


Industriall Küresel Sendika ile Küresel Çerçeve Sözleşme İmzalayan markalar ortak toplantıda buluştu.


Industriall Küresel Sendika ile Küresel Çerçeve Sözleşme imzalayan markalar (H&M, Inditex, Asos, Tchibo) ortak toplantı gerçekleştirdi. Video konferans yöntemiyle 29 Eylül 2022 tarihinde gerçekleşen toplantıya; Industriall Küresel Sendika Tekstil, Hazır Giyim ve Deri Sektör Direktörü Christina Hajagos Clausen sektörde örgütlü sendikaların uzmanları ve marka temsilcileri katıldı. Sendikamızı temsilen toplantıya katılan Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan toplantının aynı zamanda moderatörlüğünü de yaptı.

Toplantıda ilk olarak Christina Hajagos Clausen Industriall Küresel Sendikanın Tekstil sektörüne ilişkin yürütmüş olduğu faaliyetlerden bahsetti. Daha sonra marka temsilcileri ve sendikaların gündeminde yer alan konulara ilişkin sunumları gerçekleşti.

Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan özellikle ILO’nun 190 sayılı sözleşmesinin onaylanması, cinsiyet eşitliğinin tüm örgütlü olduğumuz işyerlerinde güçlendirilmesi, örgütlenme özgürlüğüne ilişkin ACT anlaşması konusunda saha da çalışan uzmanlarımızın bilgilendirilmesi, adil geçiş ve sürdürülebilirlik konularında sendikamızın çalışmalarından bahsetti.

Bir sonraki toplantının Aralık ayında gerçekleşmesine karar verildi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR