OECD DURUM TESPİTİ EĞİTİM PROGRAMINA PANELİST OLARAK KATILDIK || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

OECD DURUM TESPİTİ EĞİTİM PROGRAMINA PANELİST OLARAK KATILDIK


OECD Durum Tespiti Eğitim Programına İyi Örneklerimizi Paylaşmak Üzere Panelist Olarak Davet Edildik


10 Eylül 2024 tarihinde MENA ve Türkiye'de Hazır Giyim ve Ayakkabı Sektörü için Sorumlu Tedarik Zincirleri konulu OECD Durum Tespiti Eğitim Programının ilk eğitim toplantısı zoom platformu üzerinden gerçekleşti. Toplantı OECD'nin Sorumlu İş Davranışları Merkezi'nde Hazır Giyim ve Ayakkabı Sektöründe Sorumlu Tedarik Zincirleri Politika Analisti Julia del Valle moderasyonunda başladı. Toplantı boyunca Durum Tespitinde Çözüm üzerine derinlemesine inceleme, Sorumlu İş Davranışı için Ulusal İrtibat Noktaları: Misyon ve Başarılar, İş birliği örneği: Cinsel Taciz ve Cinsiyete Dayalı Şiddet gibi konularda panelistler konuşma yaptı.  Birçok marka ve işveren temsilcisinin katıldığı bu önemli toplantıya Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan davetli panelist olarak davet edildi.

Toplantının açılış bölümünün ardından OECD Politika Analisti Dylan Van de Ven eğitim programında hedeflenen aşamaları katılımcılarla paylaştı. Bu kapsamda, Çok uluslu şirketler için Sorumlu İş Davranışı kapsamında gereken özen yükümlülüğü çerçevesine aşinalık kazanmak, Politika ve uygulamaları iyileştirmek için araçlar sağlamak ve MENA ve Türkiye'de risk entegrasyonuyla ilgili iyi uygulama örneklerini gözden geçirmek, uygulamaları paylaşmak ve katılımcılara güven ortamında araçlar sunmak gibi önemli hedeflerin altını çizdi. Ardından OECD Politika Analisti Maria Xernou, OECD Sorumlu İş Davranışı Ulusal İrtibat Noktaları ile ilgili bilgiler paylaştı.

Toplantının devamında İş birliği örneği: Cinsel Taciz ve Cinsiyete Dayalı Şiddet konulu oturumda söz alan Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan, 2019 yılından bu yana sendikamızın aktif bir şekilde yürüttüğü Sosyal Diyalog Platformu faaliyetlerini, şiddet ve taciz ile ilgili yürüttüğümüz eğitimlerin ve proje çıktılarını anket verileriyle katılımcılarla paylaştı. Aynı zamanda fabrikalarda verdiğimiz Cinsiyete Dayalı Şiddet ve Tacizin Önlenmesi Eğitimlerinin yanı sıra eğitici eğitimleri, ILO C190 kapsamında yürüttüğümüz iyi uygulamalara dair katılımcılara bilgi verdi.

Toplantının sonunda OECD Politika Analisti Lena Diesing,  Tekstil ve Ayakkabı Sektöründe Özen Yükümlülüğü Üzerine OECD Forumu, 12-13 Şubat 2025 tarihlerinde Paris'teki OECD Konferans Merkezi'nde devam edeceğini ve bu forumda MENA-Türkiye Tekstil ve Ayakkabı Kapasite Geliştirme Eğitimi'nin sonuçlarına odaklanan bir oturum gerçekleştirileceğini belirtti.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR