ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI AKYAZI ŞUBESİ 2.OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI AKYAZI ŞUBESİ 2.OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ


Akyazı Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi


Akyazı Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu 17 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Şube Genel Kurulumuza Genel Başkanımız Rafi AY, Genel Başkan Yardımcılarımız Muzaffer Birdoğan, Engin Doğan, İbrahim Yıldız, Turgay Ulutürk, Genel Sekreterimiz Samet Ceylan, Genel Sekreter Yardımcımız Bünyamin Bayır, Hizmet-İş Sendikası İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Mustafa Şişman, Akyazı Şubemizin Yönetimi, Öz İplik İş Sendikamızın çevre illerde bulunan teşkilatının başkan ve yöneticileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Akyazı Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu Divan Başkanlığını Muzaffer Birdoğan yaptı. Divan Başkan Yardımcılığında Engin Osmanoğlu, İsmail Demirkoparan, Divan kâtipliğinde ise Firdes Akçay, Elanur Saktan yer aldı.

Genel Başkanımız Rafi AY’a bir çiçek takdiminde bulunan delegelerimiz salonda başkanımızı “İşte başkan işte sendika”, “Akyazı seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşıladılar. Genel Başkanımız Rafi AY, Akyazı Şubemizin 2.Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

“Akyazı Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu’nun çalışma hayatına hayırlar getirmesini diliyorum”

“Akyazı Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu’nun Çalışma Hayatına, HAK-İŞ ve Öz İplik İş teşkilatımıza ve emek hareketine hayırlı olmasını diliyorum. Genel Yönetim Kurulumuz adına sizleri yürekten selamlıyorum. Akyazı Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz Akyazı, gelişmekte olan ekonomisi, doğal güzellikleri, doğal su kaynaklarıyla ve turizm kimliği ile öne çıkmasının yanı sıra, Öz İplik İş Sendikamız için de önemli bir şehrimizdir. Sendikamızın Akyazı’da örgütlenme çalışmaları da çok yıllar öncesine dayanmaktadır. Uzun yıllar bölge, şimdilerde ise şube olarak üyelerimizin hizmetinde olan başkanlığımızda vazife yapmış ve yapan tüm kardeşlerime de en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

“İşimize, emeğimize üyemize ve teşkilatımıza güvenimiz tam”

Biz, Tekstil konfeksiyon işçilerinin emek savunucusuyuz. Bizim işkolumuzda bulunan tüm işçilere ulaşmak ve sendikamızla tanıştırmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bizim emeğimiz, itibarımızdır. İşimize, emeğimize üyemize ve teşkilatımıza güvenimiz de tamdır. Bu teşkilatla sendikamızı en kısa zamanda lider yapacağımıza da inanıyorum.

“Çalışanların haklarıyla beraber sektör veya bölüm değişimi adil geçiş ile mümkün”

Yeniden yapılanma sürecinde, anahtar kelime “ADİL GEÇİŞTİR”.. Herkes için adil bir geçiş. Emekçi, işveren, çiftçi, esnaf.. Yeşil dönüşüm ve sayısallaşma iş kayıplarına yol açacak. Demek ki yeni açılan iş alanlarına yönelik iş gücünün eğitilmesi gerekecek. Biz ÖZ İPLİK İŞ olarak bütün bu süreçleri takip ediyoruz ve atılacak adımlara da hazırız.

“Emeklilikte Yaşa Takılanlar Konusu Bir Sorun Değil Krizdir”

Emeklilikte yaşa takılanlar konusu bir sorun değil krizdir. Dünya’da artık yaşam süresi uzaması durdu. Modern tarihte ilk kez muhtemelen salgının da etkisiyle 2021 ve sonrasında doğumda beklenen yaşam süresinde kısalma olacak. Ülkemizde de durum benzerdir. Öyleyse 20 yıl, 30 yıl çalışan insanların bir rahat nefes alma imkânı olmalıdır. Kademeli geçiş bir haksızlıktı yapıldı. Şimdi bunu düzeltmenin zamanıdır. Her şeye kaynak bulunuyorsa, buna da bulunur. Bu bizim hakkımızdır.

“Dünya iki büyük mega trendi yönetmekle meşgul”

Dünya yeşil dönüşüm ve sayısal dönüşüm gibi iki büyük mega trendi yönetmekle meşgul. Covid salgını ve bu yılın başında Rusya’nın saldırısıyla başlayan Ukrayna savaşıyla oluşan kriz dünya düzeninin sarsıldığı bir dönemi getirdi. Elbette ülkemiz de bu mega trendlerden ve krizlerden etkileniyor. Üstelik şu anda çok yüksek bir enflasyonla karşı karşıyayız. Böyle bir ortamda sosyal politikaların geliştirilmesi gereklidir.

Akyazı Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulunda Faaliyet Raporunu Saime Elma, Denetim Kurulu raporunu ise Murat Gündüz Yüce okudu.

Mustafa Doğan Şube Başkanı Seçildi

Yapılan Olağan Genel Kurul seçimleri sonucunda tek liste ile Mustafa Doğan şube başkanlığına, şube yönetim kurulu üyeliklerine ise Saime Elma, Aydın Tellioğlu, Mustafa Genç, Nurdan Ağırlar seçildi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR