ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI


Öz İplik İş Sendikası Başkanlar Kurulu Ankara’da Toplandı


Öz İplik İş Sendikası Başkanlar Kurulu 22 Kasım 2022 tarihinde Ankara’da toplandı.

Genel Başkanımız Rafi AY başkanlığında sendikamız genel merkezinde toplanan Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Yardımcılarımız Muzaffer Birdoğan, Engin Doğan, İbrahim Yıldız, Turgay Ulutürk, Genel Sekreterimiz Samet Ceylan, Genel Sekreter Yardımcılarımız Kadir Erkan, Bünyamin Bayır, şube-bölge-il-ilçe başkanlarımız ve sekreterleri ile irtibat bürosu temsilcilerimizin katılımıyla gerçekleşti.

Genel Başkanımız Rafi AY, Başkanlar Kurulu Toplantısında çalışma hayatının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Genel Başkanımızın değerlendirmelerinin ardından Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Genel Sekreterimiz ve Sekreter Yardımcılarımız, toplantıda bulunan tüm başkan ve sekreterlerimiz kürsü de birer konuşma yaptılar.

Genel Başkanımız Rafi AY’ın yapmış olduğu açıklamalar ve toplanan başkanlar kurulunun katkılarıyla Öz İplik İş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi yayınlandı.

“ÖZ İPLİK İŞ 14.OLAĞAN GENEL KURULUNA GİDİYOR”

Sendikamız Öz İplik İş, 14. Olağan Genel Kurulunu 10 Aralık 2022 tarihinde “Değişime, Dönüşüme, Gelişime Köprü Sendika: Emeği ve Emekçiyi Korumak İçin Adil Geçiş” sloganıyla Ankara’da gerçekleştirecektir. Türkiye ve Dünya’dan birçok sendikacının, sosyal tarafların ve delegelerimizin katılımlarıyla gerçekleştireceğimiz olağan genel kurulumuzun emek hareketine hayırlı olmasını diliyoruz.

“ASGARİ ÜCRETTE, ENFLASYONA EZİLMEYECEĞİMİZ BİR ARTIŞ BEKLİYORUZ”

Yüksek enflasyon ve ekonomik dalgalanmanın sebebinin emekçiler olmadığını, bu nedenle hiçbir şekilde ekonomik yükün emekçilere yüklenmesinin kabul edilemez buluyoruz. Asgari ücrette enflasyon ve enflasyon üzerinde bir artış beklentisi, hem emek hareketinde hem de tüm toplumda oluşmuş durumdadır. İşçinin enflasyona ezdirilmemesi için Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Öz İplik İş olarak yıllardır savunduğumuz asgari ücretin vergi dışı bırakılması konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz yıl, daha önce bir yıllık olarak belirlenen asgari ücret kanun değişikliğiyle altı aylık olarak belirlendi. Asgari ücreti enflasyona ezdirmemek için asgari ücreti yıllık asgari ücrete, aylık olarak enflasyon farkları da yansıtılabilir. Biz istikrarlı bir ekonomik-sosyal yaşamın emekçilerin hakkının korunmasın şartı olduğunun bilinciyle, dar gelirlilerin gelirlerini tüketen enflasyonun önlenmesini talep ediyoruz.

“ÜCRETLERDEKİ AĞIR VERGİ YÜKÜNÜN KALDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ”

Emeklilikte yaşa takılanlar gibi çalışma hayatının bir diğer kronik sorunu da ücretlerdeki ağır vergi yüküdür. Öz İplik İş Sendikası olarak çalışanların üzerindeki vergi yükünü uzun oldukça ağır olduğunu ve düzenleme yapılması gerektiğini uzun yıllardır dile getiriyoruz. Bu konuyla ilgili Konfederasyonumuz HAK-İŞ, vergi düzenlemesine ilişkin bir rapor hazırlayarak, raporu 14 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’na sundu. Çalışanların üzerindeki vergi yükü yüzde 40’ı aşmış durumda. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Geçen yıl yapılan bir düzenlemeyle çalışanların almış olduğu asgari geçim indirimi kaldırıldı ve asgari ücret üzerindeki vergi kaldırılarak asgari ücrette yüzde 50’ye varan bir artış yaşandı. Ücretlerdeki vergi yükünün kaldırılması konusunu biz her platformda dile getiriyoruz. Az kazandan az, çok kazanandan çok vergi alınması temennimizdir.

“İŞKOLUMUZDA LİDER SENDİKA OLMA MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

Alın teri için yola çıkanların, kendi değerleri üzerinde onurla yürüyenlerin izinde 13. Olağan Genel Kurulumuzda ortaya koyduğumuz “Hedef İşkolunda Lider Sendika” görüşümüze hızla yaklaşmak için mücadelemize hızla devam ediyoruz. Tüm dünya ve ülkemizi etkisi altına alan pandemi ve sonrasında ortaya çıkan ekonomik dalgalanmalar hasebiyle, elimizde olmayan sebeplerden dolayı bu hedefimize ulaşma aralığımız uzadı. Sayısal verilere takılmadan, bu faaliyet döneminde açtığımız yeni başkanlıklarımız, ailemize kattığımız yeni üyelerimizden ve başarılı çalışmalarımızdan güç alarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.

“EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN ATILACAK ADIMI OLUMLU KARŞILIYORUZ”

Emeklilikte yaşa takılanlar için atılacak adımı olumlu ve yerinde buluyoruz. Emeklilik, hayalleri kurulan bir zamandır. Hepimiz bir şekilde emek veriyoruz. Emeğimizin bilincindeyiz ama rahat etmek, emeğinin karşılığını aldığı huzurlu zamanları da görmek istiyoruz. 8 Eylül 1999’den önce sigorta sistemine giren belli gün ve primi yakalayanlara zamanında söz verilmişti. Işte bugün bu yapılan çalışmalar aslında verilen sözün yerine getirilmesi ve hakkın teslim edilmesidir. Diğer yandan özellikle imalat sanayiinde fiili olarak emek harcayan çalışanlar için emeklilik yaşları yeniden gözden geçirilmesini, itibari hizmet, yıpranma vb. modeller uygulanarak emeklilik yaşları aşağıya çekilmesini de talep ediyoruz.

“EMEĞE VE EMEKÇİYE DOKUNAN ÇALIŞMALARIMIZI ARTTIRARAK DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Çalışma hayatına katkıları tartışılamayacak kadar önemli olan ve insan hayatına dokunan; emeği ve emekçiyi koruyan çalışmalarımızı önümüzdeki süreçte de arttırarak devam ettireceğiz. Biz iş barışının, verimliliğin, refahın yolunun örgütlü, toplu pazarlık düzeni oturmuş, sendikalı işyerlerinde olabileceği inancındayız. Yeni sendikacılık anlayışıyla İşkolumuzdaki tüm sendikasız işçilere ulaşmak ve üye yapmak bizim nihai hedefimizdir. Mutluluk, refah, iş barışı, daha iyi iş ve hakça bölüşüm için sektörümüzde bulunan tüm emekçileri Öz İplik İş’te örgütlenmeye davet ediyoruz. Bu yoldaki çabamızın motivasyonu, insan emeğinin en yüce değerlerden biri olduğuna inancımızdır. Sendikal hareketin güçlenip geliştirilmesi için dünyadaki işçi hareketinin ve sendikaların kazandığı bilgi ve birikimleri ülkemize taşıyacağız.

Toplantıda sendikamız Tokat İl Başkanı Fatih Arslantaş tarafından sendikamızın önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği 14. Olağan Genel Kurulunda Genel Başkanımız Rafi AY’ın liderliğinde oluşturulacak Yönetim Kurulu, Denetim ve Disiplin kurulundan oluşacak listeyi destekleyeceklerine dair teşkilatımızın imzasını taşıyan deklarasyonu Genel Başkanımıza sundu. Düzce İl Başkanımız Telat Örnek tarafından ise Genel Başkanımız Rafi AY’a üzerinde Türk Bayrağı fotoğrafı işli bir hediye takdim edildi.

Toplantıda, Basın Yayın Daire Başkanımız Didem Demir tarafından “Sendikal Harekette Kurumsal İletişim ve Sosyal Medyanın Önemi” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Ümit Çayıroğlu tarafından ise “UNS Teşkilat Otomasyonu ve Mobil Uygulama” konusunda Başkanlar Kurulu bilgilendirildi.

Başkanlar Kurulu, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR