ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI KADIN KOMİTESİ HATAY’DA TOPLANDI || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI KADIN KOMİTESİ HATAY’DA TOPLANDI


AY, Kadın Komitesi İl Sorumluları Toplantısına Katıldı


Öz İplik İş Sendikası Kadın Komitesi İl Sorumluları 20 Eylül 2022 tarihinde Hatay’da toplandı. Toplantıya Genel Başkanımız Rafi AY, Genel Başkan Yardımcılarımız Muzaffer Birdoğan, Engin Doğan İbrahim Yıldız, Turgay Ulutürk, Kadın Komitesi Başkanımız Pınar Özcan, Basın Yayın Daire Başkanımız Didem Demir, Hukuk Müşavirimiz Av. Enes Zararsız, Sürdürülebilirlik ve Eğitim Sorumlumuz Gizem Aktürk Yurduseven, Özel Kalem Fırat Can Ballıktaş ile kadın komitesi başkan yardımcıları ve il sorumluları katıldı.

Kadın Komitesi Başkanı Pınar Özcan’ın giriş konuşmasıyla başlayan toplantıda, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Bakış” konulu bir soru cevap oturumu gerçekleştirildi. Bu oturumda Genel Başkanımız Rafi AY, Kadın Komitesi Başkanımız Pınar Özcan’ın ve il sorumlularımızın sorularını yanıtladı.

Kadın komitesi toplantısında ilk kez denenen oturumda sorulan sorular üzerine aile ve özel yaşamıyla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Başkanımız Rafi AY, sendikacılığın er işi değil, çok büyük fedakârlık isteyen insan ve insanlık işi olduğunu söyledi. AY, sendikacılığın beraberinde getirdiği meşakkatli ve zorlu mücadele sebebiyle sık yapılan seyahatler ve geç vakitlere kadar uzanan çalışmalar için eşinden güç ve destek aldığını belirtti. Mesleki başarısının sırrının karşı tarafa güven duymak olduğunu söyleyen Genel Başkanımız Rafi AY, karşılıklı iletişimde ve insani ilişkilerde güven duygusunun vazgeçilmez bir koşul olduğunun altını çizdi. Öz İplik İş Sendikası kadın komitesinin başarılı çalışmalarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Kadın Komitesi İl Sorumluları toplantısında Hukuk Müşavirimiz Av. Enes Zararsız tarafından “İş Hukukunda Kadın Hakları Atölyesi” gerçekleştirildi. Basın Yayın Daire Başkanımız Didem Demir tarafından “Sendikal Harekette Kurumsal İletişim ve Sosyal Medyanın Önemi” konulu eğitim verildi. Kadın Komitesi Başkanımız Pınar Özcan tarafından ILO190 Sayılı sözleşmesi ile ilgili bilgiler verildi. Ayrıca  “Etkin Karar Alma”,“ İşyerinde Şiddet ev Tacizle Mücadele Yöntemleri”  konusunda da katılımcılar bilgilendirildi.

Toplantı, fabrikalardaki talep ve durumun değerlendirilmesi, kadın komitesi tüzüğü ve il düzeyinde 2023 eylem planlarının belirlenmesi, gelecek kadın komite toplantısının tarihi ve yerinin belirlenmesi ile son buldu.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR