"Anadolu'nun Kadim Dili: Halı Dokuma (Bergama Yunt Dağı)" Projesi Kapsamında Çeşitli Temaslarda Bulunuldu || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

"Anadolu'nun Kadim Dili: Halı Dokuma (Bergama Yunt Dağı)" Projesi Kapsamında Çeşitli Temaslarda Bulunuldu


"Anadolu'nun Kadim Dili: Halı Dokuma (Bergama Yunt Dağı)" Projesi İzmir/ Bergama'da Anlatıldı


Sendikamız Öz İplik İş tarafından geliştirilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla yürüttüğümüz "Anadolu'nun Kadim Dili: Halı Dokuma (Bergama Yunt Dağı)" adlı projemizin Bergama-Yunt Dağı saha araştırması 20-24 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleşti.
Proje kapsamında Bergama’da bulunan Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi AY Başkanlığındaki proje ekibi, 20 Temmuz 2020 tarihinde bölgede çeşitli temaslarda bulunarak projemizin detayları aktardılar.
Bergama Yunt Dağı ve çevresindeki el dokuması halıların motifleri ve hikâyelerinin belgelenmesi ve bu eserlerin üretici olan ustaların kendilerinin oluşturdukları motif ve desenlerle geleneğe katkılarının tespit edilmesi hedeflenen, Genel Başkanı Rafi AY Başkanlığındaki proje ekibinde;  Genel Başkan Yardımcılarımız Muzaffer Birdoğan, Turgay Ulutürk, Basın Danışmanımız Didem Boztaş, projenin alan araştırmasını yürütecek olan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk El Sanatları Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Feriha Akpınarlı, İzmir Demokrasi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. H. Nurgül Begiç ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gonca Kuzay Demir, Kültür ve Turizm Bakanlığı  temsilcisi teknik ekip yer aldı. Ziyaretlerde sosyal paydaşlarda bulundu.
Genel Başkanımız Rafi AY Başkanlığındaki heyet sırasıyla öncelikle Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'yu ziyaret etti. Sonrasında Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ile birlikte Bergama Belediyesi'nin açtığı Kız Bergama Yağcıbedir Halı Kursunu ziyaret edildi. Son olarak ise Bergama Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Ergüner ziyaret edildi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR