SOSYAL TARAFLARDA KARAR MEKANİZMALARINDA KADIN TEMSİLİ ÇALIŞTAYI’NIN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

SOSYAL TARAFLARDA KARAR MEKANİZMALARINDA KADIN TEMSİLİ ÇALIŞTAYI’NIN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİ


ILO Türkiye Tarafından İsviçre Ankara Büyükelçiliğinin Desteğiyle Yürütülen Programa Katıldık


ILO Türkiye tarafından İsviçre Ankara Büyükelçiliğinin desteğiyle yürütülen Eşitiz Biz Programı kapsamında “Sosyal Taraflarda Karar Mekanizmalarında Kadın Temsili Çalıştayı”nın ikincisi Ankara 19 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşti. Çalıştaya ILO Ankara Direktörü Yasser Ahmed Hassan, ILO Türkiye Ofisi temsilcileri Ayşe Emel Akalın, Ebru Özberk Anlı’nın yanı sıra Akademisyenler, Konfederasyonumuz HAK İŞ başta olmak üzere işçi ve sendikaları katılım sağladı. Toplantıya sendikamız Öz İplik İş adına Kadın Komitesi Başkan Yardımcımız Aleyna Avcı katıldı.

Sendikal yapılarda kadınların karar mekanizmalarındaki temsiliyetinin yetersiz olmasından hareketle ortak bir yol haritası çizmek üzere düzenlenen çalıştayda, kadınların karar alma mekanizmalarında sayısının artırılması için neler yapılabileceğine dair sunumlar ve grup çalışmaları yapıldı.

Çalıştayda çalışma hayatında cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadın istihdamının artırılması için kadın liderlerin sayısının artırılmasının önemine dikkat çeken ILO Ankara Direktörü Yasser Ahmed Hassan konuşmasında “İşçi ve işveren örgütlerindeki kadın liderliği çok önemli çünkü kadın liderler, çalışma hayatını daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir yöne değiştirme gücüne sahip.” İfadelerine yer verdi.

Ardından sendikal yapılarda kadın sayısının temsiliyetinin artırılması ve kadın liderliğinin güçlendirilmesi için neler yapılabileceğine dair Sosyal Taraflarda Karar Mekanizmalarında Kadın Liderliği'ne ilişkin Prof.Dr.Seyhan Erdoğdu hazırladığı El Kitabı'na dair bir sunum yaptı.

Çalıştayın devamında ILO Türkiye Ofisinden Toplumsal Cinsiyet Analisti Dr. Ayşe Emel Akalın moderatörlüğünde bir soru-cevap bölümü yapıldı.

Ardından Sosyal Diyalog ve Toplumsal Cinsiyet Yöneticisi Nergis Calbay “Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha İyi İşler” Programı kapsamında 4 Mayıs’ta yapılan ilk çalıştayın çıktılarına dair bilgi verdi.

Çalıştayın 2. oturumunda ise sosyal taraflarda kadın liderliğinin güçlenmesine yönelik çözüm önerilerinin tartışıldığı grup çalışmaları yapıldı. Programın sonunda sertifika töreni yapılarak tamamlandı.

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR